Malesef cehaletin önüne geçilmiyor toplumda. Artık bu konuları tartışmıyorum bile. Cehalet bir yana ahlaksızlık bir yana. Solcu görülüp (eski DevYolcu) sigortasız işçi çalıştıran mı istersin? Milliyetçi görülüp (M.. partisi üyesi) vergi kaçıran mı? Tarikatçı görülüp "fayiz heram. Biz kâr payı alıyığhhkkk" deyip tefecilik yapan mı? Ayıca bu toplumda bilerek veya bilmeyerek insanları ilahlaştırma had safhada. Daha geçen gün sosyal medyada "Nazım Hikmet en iyi aile babasıdır" şeklindeki bir söyleşi paylaşımına yaptığım yoruma linç yedim. "Ne aile babası? herif karısını ve çocuğunu bırakıp gitmiş. SSCB'de devletin ona tahsis ettği çevirmen kadına aşık olmuş. Onunla sevgiliyken başka bir rusa aşık oluyor onunlayken de başkasıyla. Gömlek değiştiri gibi sevgili değiştiriyor. Adına da aşk diyor. Aşk bu kadar ucuz basit bir kavram mıdır? Ne çocuğunu arayıp soruyor ne de karısını" yazdım yemedğim haraket kalmadı ne "foşik"liğim kaldı ne "kripto amarigan acanlığın" (yazdıkları gibi yazdım) ne de "cahilliğim" kaldı. O solcu geçinen tayfanın çoğunda Karl Marks'ın kapitalinden bir sayfa okuyan yokken ben 12 yaşımda kapitalin 2 cildini bitirmiştim. Ülkücü geçinenlerin bir çoğu da Alpaslan Türkeş'in 9 ışığının bir sayfasını okumamışken 14 yaşımda okumuştum (malesef eskiden çok kitap okudum. babamın evinde halen 3000den fazla benim evimde de 1000'den fazla kitap var itiş kakış. Kitap okumayı bir süre önce bıraktım. Yakında AHaber izleyip dünyanın en mutlu insanı olmayuı düşünüyorum). Herifler Nazım Hikmeti ilahlaştırmış ama yaşantıları hakkında hiçbir fikirleri yok. Aynı şekilde bir de Yılmaz Güney fanatikliği var. Herif solcu geçinir. Solculukla alakası yok. Sinema filimnde içkiliyken aynı zamanda sevgilisi olan oyuncu kadının kafasındaki cisme 10 metreden tabanca ve gerçek kurşunla ateş ediyor. 2 farklı zamanda şarhoşken, aşırı hızla manyak gibi araç kullanırken birer çocuğu ezerek öldürüyor. Gazinoda ruhsatsız silahını çıkarıp taşkınlık yapınca ailesiyle oturan hakim görüp kendisini uyardığında, hakimi ailesinin gözü önünde öldürüyor. Sonrasında hapisten kaçmak için sözde nefret ettiği ülkücü görünümlü tiplere bokunu yiyim ağabey ayağı çekip hapisten kaçıyor. Fransada keyif yapan herifi ölünce demokrasi şehidi ilan ediyorlar. Benzer şekilde de sağcı tayfanın "Üstad hazretleri" hatta baazıları ileri gidip Radyallahul anh dediği Necip Fazıl Kısakürek'de kumarbazdır. Hatta defalarca örtülü ödenekten aşırı milliyetçi/dinci "büyük Doğu dergisi" için para ödedndiği ama Necip Fazıl'ın bu parayı kumarda yediği 60 darbesinde yargılanan Adnan Menderes'in duruşma tutanaklarında geçiyor. Bir ara görüntü kaydı da sosyal medyada paylaşılmıştı. Ayrıca kadınları aşağılayan "örtüsüz kadın kiralık eve benzer ya satılıktır ya kiralık" sözünü söyledini söylerler ama eşi hem başı açık hem de mini etekli, içkili gazinolarda da şarkı söyleyen TRT şarkıcısydı. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu?
Yanlş anlaşılmasın kimsenin sanatını şairiliğin, sinemacılığını vb tartışmıyorum. Sanat ayrı şey insan olmak adam olmak bambaşka birşey. Charlie Caplin'de tarhin en iyi sinemacılarından biriydi. Ama sübyancı sapıktı. 13-14 hatta 12 yaşıdna kızlarla yaşadığı ilişkiler var. Dediklerimin hepisni araştırın. Doğru mu söylüyorum iftira mı atıyorum görürsünüz.
Bir ara youtube videolarında sözde tarikatçı biri anlatıyor "bir gün hazreti gavs Allah'la yürürken Allah'ın ayağı kayıyor. Neyse ki gavsın mubarek eli bir anda uzanıp uçurumdan düşen Alla'ı yakalaıp hemen çekip kurtarıyor" Yoksa mazallah uçurumdan düşecek Allahsız kalacaktık!... İslam inancına göre yaratıcı (Allah) zamandan ve mekandan bağımsızdır. Amao sözde tarikatçı herife göre gavs mıdır gavat mıdır nedir? O kadar mubarek ki ona göre Allah'I bile kurtarıyor.
Laf lafı açar. Böyle ahmaklıklar, cahillikler olduğu sürece daha çoook örnek var.
Uzun lafın kısası önemli olan şucu bucu olmak değil. Evrensel ahlak kuralları içerisinde İNSAN olabilmek. Ülkemizde çoğu insan kendine şucu bucu deyip inandığı şeyle alakasız işler yapıyor.