Hocam gerçekten çok büyük problem bu ya
Ben de daha öncesinde bu tarz içerikler yapmayı denedim metne göre video mu videoya göre metin mi ayarlamalıyım vs diye kafam karışıyordu sürekli ilk videoyu mu hazırlasam yoksa ilk seslendirme sonra videoyu mu yapsam diye.
Ancak eğer ortaya kaliteli bir şey çıksın istiyorsanız mecburen editleme zaman alıyor bu konuda benim 10-15 dk lık çıkaracağım videoya harcadığım zaman ortalama 3-5 saat oluyor video 20dk sürüyor ama ince detaylara çok takılıyorum mesela.
Ya da seslendirmede sesi beğenmiyorum değiştirmek istiyorum bu sefer de tekrar ses yap ,uğraş ,dur.
Anlayacağınız bu durumlarda biraz zaman alıcı oluyor bu editleme olayı. Kısa bir yöntemi var mı gerçekten hiç araştırmadım .
Burada da olay emek vermeden yemek olmaza dönüyor malesef

ama yaptığınız ve sizin beğendiğiniz içerik izlenmeyince de insana biraz koyuyor malesef.
Bu durumda da yaptığınız içeriğin seo araştırmasını iyi yapmak gerekiyor.
Kolay gelsin şimdiden.
Hocam, cevabın ve ayırdığın zaman için çok teşekkür ederim.
Yazdıklarınla içimi rahatlattın. Demek ki bu kadar ince işçilik ve zaman harcaması sadece benim yaşadığım bir durum değil. Kaliteli bir belgesel için bu çaba maalesef gerekli.
Aynen dediğin gibi, ben de sürekli "önce video mu, önce metin mi" ikileminde kalıyorum. 20 dakikalık işe 10-15 saat harcamamın, detaylara takılmamın ve sesi sürekli değiştirmemin sebebi de bu mükemmel uyumu yakalama çabam.
Son cümlendeki SEO ve içerik araştırması konusuna kesinlikle katılıyorum. Emeğimizin karşılığını almak için o tarafı da güçlü tutmalıyız.
Yol gösterdiğin için sağ ol, iyi çalışmalar.