Lafa gelince Bilimmm diye bağıranlar bilim adamı konuşunca "Kahin bildi" Önümüzdeki 1000 Sen içinde Deprem olacak ama 99 depreminden beri her sene deprem olur nasıl bir şeyse bu Fay hep değerleri arazilerin altından gider
Deprem her an oluyor ama 5 altı depremler normalde adam yerine konmaz.
Yüksek inşaat mühendisiyim hocam; yüksek lisansım deprem mühendisliği üzerine. İngilizceniz ve akademik tarama kabiliyetiniz var ise, Türkiye'deki bu spekülatif, paparazivari muhabbetlerden uzaklaşıp, bu konuda yetkin uluslararası bilim insanları ne diyor; yer bilimi ne diyor, istatistik ne diyor, yapı mühendisliği ne diyor... kısacası bilim(!) ne diyor; araştırmanızı öneriyorum.
Fanatikliğe gerek yok, ben bilimden de yazmayacağım. En düz mantık ile şöyle diyebiliriz; İstanbul'da büyük bir deprem olmayacaksa tedbir almanın bir sakıncası yok; peki ya olacak ise? O zaman betonarme mezarlarda yaşayan insanlara gereksiz rehavet veren herkesin, en az ihmalkar yöneticiler kadar bu günahta büyük vebali olacaktır.
99 dediğiniz 26 sene öncesi zaten. Deprem gibi bir konu için çok manuplasyona gebe, çünkü çok kısa bir süredir. Her sene deprem olabilirdi evet, olmamış olması ise yarın olmayacağı anlamına gelmez; tabi ki 10 sene içinde olacağı anlamına da gelmez.
Burada olasılıklar konuşur ve ondan bundan bağımsız olarak mantık yürütmek için de başa dönüyorum: İngilizce, akademik tarama, istatistik.
Bu konuda bilgisi olmayanların da bu kadar ciddi konularda yorum yapmamasını şiddetle öneriyorum. Bu futbol değil; bu tür konularda bilmeden yazmak, milyonlarca insanın hayati üzerine fal bakmaktan farksızdır.
Sevgiler