Lufi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Doğu Türkistanlıyım , Uygur Türküyüm. Gidenlerden haber alamıyoruz. Çoğu zaman hapse yada idama mahkum ediyorlar. Sadece müslümanlar diye yada sadece Türkiye'ye geldiler diye. Normal akrabalarımızla bile görüşemiyoruz. Aman bir şey olmasın diye kırk takla atıyoruz. Türkiyeden akrabamızı arayınca bile hapse atıyorlar karşıdaki kişiyi. Çok fazla eş dost akrabamız çok büyük zulüm ve zorluklar yaşadılar. Allah belalalarını versin ne diyeyim.
Öncelikle geçmiş olsun. Umarım aileniz ve yakınlarınız sağlıklıdır ve en kısa sürede iyi haberlerini alırsınız.
Baskı ve zulme tabiki karşıyız. Osman Batur'un mücadelesini ve özgür Uygur devletinin nasıl işgal edildiğini az çok bilirim. Fakat Asya, Afrika, Orta ve Güney Amerika coğrafyasında malesef baskı ve zulüm siyasi yöentim şeklidir. Ülkemizde bile sözde demokrasi var ama "herşey çok güzel olacak" diyen çocuğu bile gözaltına alıyorlar. Çin prası (yuan) üzerinde arapça harflerle Uygur yazısı var değil mi? Eğer tam anlamda bir asimilasyon olsa uyguları devlet resmi olarak kabul etmezdi. Örneği 90lar öncesi Bulgaristanda Türk kimliği kabul edilmiyordu. Türkçe konuşmak bile yasaktı. Ben olayın ırkçılıktan çok siyasi olduğunu düşünüyorum. Mao Zedung sözde ülkeyi sosyalist yapacaktı ama zamanla ülkesi Dünyanın en acımasız kapitalist ülkesi oldu. Ben gene de siyasi olduğunu düşünüyorum. Siz daha iyi bilirsiniz. Bu arada İstanbul Zeytinburnunda bir sokağa girmiştim geçen sene. Uygur mahallesi dediler ama geleneksel uygur kıyafetli birini göremedim. Erkekler arap gibi sarıklı cübbeli, kadınlar çarşaflı. Hepsi tarikatçı olmuş arap kültürünü din diye benimsemişler. Çinin bu zulmunun ya Uygurlar hakettiği bağımsızlığı almasın ya da cemaat/tarikatlar (fetö gibi) ülkeyi ele geçirmesin diye kendince önlem aldıklarını düşünüyorum. Kurunun yanıdna yaş da yanıyor malesef. Ama kesinlikle benimsemiyorum yanlış anlaşılmasın. Çin sözde Sosyalist derler ama Lenin'in "ulusların kendi kaderini tayin hakkı" söylemini bilmezler. Madem ki sosyalist geçiniyorlar o zaman Uygurlara hakettiği bağımıszlığı versin diyeceğim ama Uygur topraklarına da çok sayıda Çinli yerleştirip demografik yapıyı değiştirdiler. Referandum olsa o topraklarda Uygurdan çok işgalci Çinli var. Umarım Özgür Uygur devleti en kısa sürede bağımsızlığına kavuşur.