Dostlarım selamlar,

Geçmiş zamanlarda sürekli yurt dışında çalışılır mı? Gitmek mi kalmak mı gibi konular açmıştım. 2 hafta önce vatandaşlığım çıktı ve çıkar çıkmaz Bulgaristan'a gittim. Bulgaristan'ın başkenti Sofya hariç hâlâ bazı kesimlerde Türkçe bir şey duyduklarında iğreniyorlar mideleri bulanmış gibi hareketler yapıyorlar. Bunu Yunanistan'da yaşamaktan korkarken Yunanistan'da tam tersini yaşadım. Kalimera 🤣 Karşılaştığım herkes çok cana yakındı. Sosyal medyanın aksine gerçekten aşırı şaşkın döndüm Yunanistandan.
Şimdi de Türkiye'deyim.

Gelelim asıl mevzuya;

Almanya'da kargo işi maaş min 2.8k Euro. Bonuslarla vs artabiliyormuş.

Çalışma saatleri 12-20, 8 saat ve üstü çalıştığımızda da 14 Euro yemek parası veriliyormuş.

Avrupa'da mesai muhabbetlerini bilmiyorum tam ama çok fazla kesinti oluyormuş. Sizce işte mi mesai yapayım yoksa freelance video, fotoğraf işleri mi kovalayayım?

Giderim sigara, alkol, yemek vs ayriyeten 450€ kalacak yer. Sigarayı halledebilirim alkol de zaten aşırı fazla tüketmiyorum.

Çok nüfusun olduğu bir yer olmadığı için gideceğim şehir aylık kafamda "Max 800-1k € harcarım yaaa" düşüncesi var. Elektrik su doğalgaz internet gibi ev faturaları 450€'nun içinde.

Siz olsaydınız ne yapardınız? Ekstra mesai mi freelance kovalamak mı?

Teşekkürler.