4 5 sene öncesine dek aynen böyle düşünürdüm. Ancak hepsinin yanlış olduğunu defalarca gördüm tecrübe ettik hocam. Sorun bizde değil, bu coğrafyanın kadınlarında. O yüzden asla bir Türk kadınıyla evlenmeyecegim.
4-5 senelik kişisel deneyimini, milyonlarca kadını kapsayan bir gerçek gibi sunman zaten yanlış. Üstelik Türk kadını diyerek topyekün küçümsemen, sadece önyargını değil, saygı eksikliğini de gösteriyor. Ben Türk olmaktan gurur duyuyorum ve Türk kadınını aşağılaman açıkçası bana dokunuyor.
Kadınlar da erkekler gibi çeşit çeşit, kimisi farklı şeyler ister, kimisi bambaşka. Ama senin birkaç yaşantını bu coğrafyanın kadınları böyledir diye genellemen, aslında senin seçimlerinle ve ilişki kurma biçiminle ilgili.
Şunu unutma, İlişkilerde sorumluluk hep iki taraflıdır. Ben doğruyum, onlar yanlış kolaycılığıyla mutlu bir ilişki kurulmaz. Bir toplumu suçlamak yerine önce kendine dönüp bakmak daha cesur bir tavırdır.
Kısacası mesele Türk kadını değil, mesele senin genellemelerin. Çünkü bu ülkede de mutlu, sağlıklı, uzun evlilikler var. Görmek istemeyen göz sadece kendi bahanelerini büyütür.