Selamlar herkese değerli dostlarım..

Kendimi bildim bileli kilo problemi çekiyorum. Ve artık geldiğim noktada (182 kg) hareket kabiliyetlerim baya bir kısıtlanmaya başladı. Bu zamana kadar bu tarz ameliyatlardan hep korktum. Ama bu kiloyla yaşamak her an ölümle yaşamak gibi birşey.. Araştırmalarım ve bir arkadaşımın yönlendirmesi sonucu izmirde bir doktorda ameliyat olacağım. Kapalı ameliyat yapacaklar riski azaltmak adına. Daha önce çok diyet ve spor denedim ama insulin direnci şeker vs olduğu için bi yere kadar kilo verdim sonra geri aldım. Hatta hatırlayanlar vardır saxenda iğne dahi kullandım sonuç gene başarısız. Doktor bir 10-15 kg ver hem benim işimi kolaylaştır hem senin işin kolaylaşsın diyerek karaciğer küçültme diyeti verdi. Harfiyen uyuyorum ve bir iki hafta sonra alacaklarını söylediler.. Hocanın şöyle bir google yorumlarını ve diğer sitelerdeki yorumlarını okuyup, ameliyat ettiği bir iki hastasıyla konuşunca bi rahatlama geliyor ama insan yinede korkmuyor değil. Çünkü kilom her geçen gün artıyor önlemini almam lazım. Bundan 1-2 ay önce 170 idim şu an 182 yim. Ameliyat olmayı şu an kendime şart görüyorum.

Biraz içimi dökmek istedim, uzun lafın kısası mide ameliyatı olan varsa ameliyattan sonra süreç nasıl işliyor olanlar bilgi verebilirmi..

Saygılarımla