Öncelikle amacım insanlar ile fikir alışverişi yapıp aynı fikirdeki insanların sesini yetkililere duyurmak ki bir forumda bu yaşanılan tatsızlık yaşanmaya devam etmesin. Bazı konularda bu konudan şikayet edenleri görmüştüm fakat konu açıldığını görmemiştim o yüzden açıyorum.
Forumda uzun süredir olan ve ticaret yapanların en az bir kerede olsa yaşadığı bir durumdur diye düşünüyorum şayet ben uzun süredir R10'da olmasam da yaşamış bulunmaktayım. Bahsedeceğim sorun:
Hizmet alan/iş veren insanların ödemeyi bilerek yapmaması ve tekrardan R10'a katılmak istediğinde o zaman yapması, ardından hiçbir şey olmamış aramızda olmaya devam etmeleri. Tabi aradan çok uzun süre geçtiyse o yıllık borç faizi biniyor ve bir süre üyeliği durduruluyor fakat bu bittikten sonra hemen geri aramıza katılıyorlar zaten. Bu bu kadar kolay olmamalı. Şahsen ben bunu 2 farklı insanla yaşadım isimlerini vermeyeceğim ve bu iki arkadaşta geçmişte onlarca iyi ticaretleri olan kişilerdi + birisi ise yüzlerce ticareti olan insanların "güvenilir" dediği kişilerden birisiydi. Bundan 1-2 ay önce kendisi hakkında sürekli konu açılıyordu hatırlarsınız. Bu bahsettiğim arkadaşların birisi benimle birlikte yaklaşık 4 kişinin falan ödemesini yapmamış, 1 yıl 2 ay sonra birden bire geldi herkesin ödemesini yaptı ve sadece 3 aylık uzaklaştırma cezası aldı? Yani cidden verilmesi gereken ceza 3 ay mıdır? Öteki bahsettiğim arkadaş ise 2 ay civarı bekletti, tabi şikayet konusu açınca ödemeyi yapmadığı süre R10'da kısıtlanmış olarak gözüküyor fakat ardından geldi ödemeyi yaptı ve bu arkadaş hiç ceza almadı. İşin kötü yanı negatif ticaret puanı da yollayamıyoruz.
Yani kesinlikle en azından negatif ticaret puanı yollayabilmemiz gerekiyor. Şahsen çok uzun bekletenler sınırsız uzaklaştırılmasını ve onlara kıyasla daha az bekletme yapanların çok daha fazla cezalar uygulanmasını + negatif ticaret puanı gönderebilmemiz gerektiğini savunuyorum.
Peki sizce bu tarz gerçekleşen ticaretlerde ne yapılmalı veya yapılan uygulama doğru mudur? Siz bu tarz bir ticaret yaşadınız mı? Moderatör arkadaşlarında yorumlarını okumak isterim.