bana göre sorun google değil hocam. organik diyerek gpt makaleleri yutturmaya çalışanlar, ödemeyi alıp zamanında iş teslimi yapmayan kişilerin forumda çoğalması, yeterince özgün içerik yazılamaması, vs vs.
bir de geçenlerde forumdan biriyle başıma gelen olayı anlatayım. hangi alana dahil olur bilmiyorum . x konu hakkında bir makale yazın yayına alıp deneyelim dedim. konuyu verdim, nasıl yazılacağı ve kime hitap edilmesi gerektiği hakkında bilgileri de ilettim. verdiğim konuya sadece ama sadece h1'de değinilmiş. geri kalanı tamamen sallamasyon oluşturulmuş ve konuya bağlı kalınmamış. kendisine "bu makale yanlış yapılandırılmış" dediğimde, "o sizin düşünceniz" veya "göreceli" tarzında cevaplar aldım. makalenin kötü olduğunu söylemedim bu arada. sadece yanlış konulara değinildiğini anlatmaya çalıştım ve çalışmama kararı aldım. şimdi forum zaten çakal dolu iken, daha kimse ile münakaşa riskini göze alamam. vaktimde çok değerli herkes gibi, oturuyorum gpt ile kendi içeriklerimi kendim üretiyorum. belki buna benzer başka sorun yaşayanlarda vardır ve dile getirmiyorlardır diye yazayım dedim. google güncellemelerinin çok sorun olduğunu sanmıyorum. aksine seo işlerimin önünü açtı. herkes parazit yapar, herkes spam yapar. önemli olan organik ve stabil ilerlemekte.