1- Sunucu ihtiyacım vardı. Durumu izah ettim. Bana şifreler verdiler o kadar.
2-Bağlantı sağlayamadığımı tam bir gün sonra belki daha fazla destek bildirimime cevap vermediler.
3-İşim acele olduğundan cep telefonu ile 2 kere aradım. Cevap vermediler.
4- Dosya aktarım programları ile bağlanmamı ve dosya kurmamı söylediler. Birçok kereler denedim ama bağlantı saylayamadım.
5-Aradan 2-3 gün geçince bana RPD'den bahsettiler. Evet rpd bilmiyordum. Çok sonra bana kurulumla ilgili bilgi verdiler. Ama benim işim için süre çoktan geçmişti.
6-İptal edilmesini söyledim. Para iadesi istedim. Olumsuz cevap verdiler. Daha sonra da hesabımı askıya almışlar. Hesabıma giremiyorum.
Hesabımı kapattıkları için destek mesajlarımı göremiyorum. Karşı tarafın göndereceği cevapları da kabul etmiyorum. Çünkü destek mesajlarının da güvenirliğinden endişem var.
7- Yeterli destek sağlamadıkları için başka bir yerle anlaştım. Bir gün bile sürmeden sunucu bağlantımı yaptılar. RPD olmadan da dosya aktarımlarımı yapmama destek oldular. Şu anda tüm işlerimi yapabiliyorum.
2. Bağlantı sağlayamadım derken, nereye bağlanmak istediniz? Ve neden bağlantı sağlayamadınız. Bir sunucu alıyorsanız nasıl kullanılacağını biliyor olmanız gerekiyor, firma size sunucunun bilgilerini teslim eder sonrasında ne yapmak isterseniz siz yaparsınız. X firması bu saatten sonra destek verir, Y firması vermez bu firmaların politikasıdır anladığımız kadarıyla konuda ismi geçen firma sunucu tesliminden sonra destek vermiyor, siz ekstra bir destek hizmeti satın aldınız mı ? Eğer almadıysanız, kaldı ki yeni firmanızdan da destek almadığınız halde destek verdiler ise de durum şuna çıkabilir, yeni firmanız yenidir gerçekten müşteri portföyü oluşturmak icin normalde ücretle yapacağı işleri ücretsiz olarak yapıp müşteriyi kendisine bağlamak isteyebilir.
4. Dosya aktarım programları derken FTP erişimi gibi suncuuya dosyalar yüklemenize yarayan bir protokolden mi bahsediyoruz? Çok muğlak konular bunlar binbir çeşit yolu var dosya aktarmanın.
Sunucuya eğer windows ise RDP üzerinden eğer linux ise SSH üzerinden bağlantı sağlanmasında bir sorun var mıydı sormak istediğim ve önemli olan soru bu aslında.
5. Siz aldığınız sunucuya nasıl bağlanılacağını bilmiyor muydunuz? Yani burayı biraz daha açmanız lazım ki konuyu sonuclandırmamız kolaylaşsın.
6. Firmanın iptal süreçleri nasıldır? İncelediniz mi? Bazı firmalar X gün sorgusuz iade yaparken Y firması herhangi bir şekilde iadeyi kabul etmeyebilir. Bulunduğunuz durumda firmadan bir iade hakkınız var mı kontrol eder misiniz
Kısaca şu bilgi verekli, firma size sunucuyu teslim ettiğinde SSH veya RDP hangi işletim sistemini aldıysanız ( yazışmalardan windows oldugunu anlıyorum), bu bağlantı sağlanabilir durumdamıydı? Yani sunucu erişilebilir ise burada bir sorun bulamayacağım. Çünkü gerisi sizin işiniz, firmanın değil.
Lütfen yanlış anladığım bir nokta varsa belirtiniz.