Bilmediğimden soruyorum yanlış anlaşılmasın. Son zamanlarda marka/patent yüzünden açılan davalar sebebiyle TR uzantılı sitelere Trabis el koyabilirken TR alan adları binlerce dolara satılabiliyor mı? Aklımda birkaç farklı TR alan adı var. Endişelerim yüzünden alamadım. Dediğim gibi yanlış anlaşılmasın. Bilmediğimden soruyorum. Hayırlı işler, bol kazançlar dilerim.
Benim domainlerim dikkat ettiyseniz marka isimleri değil, bu tür kelimelerin kişiye tescili mümkün değil. Örnek araba, arsa, uçak, bilet öyle düşünün bunlar marka olarak tescil edilemez edildiyse bile markayı iptal davası açtığınızda direkt iptal edilir. Umarım anlatabilmişimdir. Daha net olması adına örnek Kamil Koç bir markadır. Ama otobüs firması bir marka olamaz. Geçmişte gözden kaçıp tescil edilen kelimeler olmuş, ancak onlar da marka iptal davasıyla iptal ediliyorlar.
ilgili kanun maddesi aşağıda
İlgili madde:
SMK m. 5/1-c
Ticaret alanında cins, çeşit, vasıf, kalite, miktar, amaç, değer, coğrafi kaynak belirten veya malların üretim zamanı ya da hizmetin sunulma zamanını gösteren işaretler marka olarak tescil edilemez.