Uzun vadeli yatırımcı kazanır BİSTde. BİSTde trade yapmak mantıksız eğer düşük paran varsa. At köşeye biriktir bir hisseyi.
Geçen bu yoruma güzel bir cevap okumuştum. 10 Yıl önce koç da alsanız paranızın dolar paritesi üzerinden karı %5-10 arası olacaktır. Fakat bir hisse var ki oda %40-50 arası gelir elde ettirmiş, uzun vadeli bakacaksanız para birimi olarak TL'yi ön görmeyin yoksa zararlı çıkarsınız. Ben Halka Arzların olduğu dönemlerde 1-2 ay girdim sonradan uğraşamam diyip hesaptaki parayı çekmiştim. Ondan sonra 1-2 hisse de şansımı denedim baktım gitmiyor. Amerikan borsasına geçtim
Bir başka haber vereyim;
https://x.com/furkanakinfx/status/1970492363262120403
3 gün önce BOFa 5.8 Milyar TL hisse sattı. Sattığı hisseyi toplasa ne olur toplamasa ne olur
2025'in son ayları ekonomik olarak iyice daralmaya gideriz. 2026 Asgari ücret %10-20 açıklar emekli de yine asgari altında maaşa mahkum olur. İşten çıkarmayla beraber dolar kurundaki yükselişin önüne geçilmezse Turizm biter. Fabrikalar da yüksek maliyetten ötürü ya mısıra kaçar yada kapatırlar. İhracat konusunda maliyetler artınca da olan yine bize olacak