FriendOfGhost adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
valla bende falcon var. sanırım bir eski modeli. camı açıp evde kontlpak kesiyorum, evet tatlı bir yanık çam konusu geliyor ama dayanılmaz birşey değil. haaa, tavsiye etmem çünkü koku odaya siniyor. ben o hava hortumunu hiç kullanmadım. üst kapağı da açık kullanıyorum (sensorlere mıknatıs yerleştirdim, zavallı kapağın kapalı olduğunu düşünüyor). cam kenarında kesiyorum bir de vantilatörü bpencereden dılarıya üflettin mi sorun kalmıyor. sanırım güçlü bir alet olduğu için, cart diye kediyor. engraving için de aynı şey sözkonusu.

ama alet büyük. baya baya kendisine ait bir yer istiyor. hafif de değil 3d printer gibi. derli toplu birşey gibi gözükse de hava pompası adaptörü usb bakloları kendisinden daha geniş bir çalışma alanı gerektiriyor. mutlaka yapışkan bat, altına bir düz levha, kesi tornavida gibib irşeyleri kullanıyorsun. onları koymak için de masanın biraz geniş olması lazım. eh bir de bilgisayar falan koyarsan yanına.... benim bir adam atölye. elektronik, 3d yazıcı, osiloskop, cart curt... torna var mesela cnc freze var.... odanın büyüklüğünü anlaman için yazıyorum. yine de koyacak yer bulamadım. lazım olunca kullanırım diye bir yerlere kaldırdım. elinin altında olmayınca da sürekli mıncıklamıyorsun tabiii.. demem o ki eğer gerçekten kullanacaksan arkadaşa bir baş köşe vereceksin.

Hocam cihazı aldım yanında gelen kontraplağı tek geçişte çok güzel kesiyor acaba kontraplak alışverişlerinizi nerden yapıyorsunuz ve daha başka kolay kesilen deneyimlediğiniz kontraplak var mı kavak vs. Gibi