Hellscream adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Geçmiş olsun. Lisans aldığınız kişilere dikkat etmeniz, alınan lisansa dair tüm bilgilere net bir sekilde ulaşmanız çok önemli. Bu saatten sonra dönüşü yok ne yazık ki.

XenForo'da normalde zaten e-posta değişikliği şeklinde transfer ederken üçüncü parti farklı bir kişiye transfer yasak, kullanım koşullarında da belirtiliyor, yalnızca aynı kişiye ait farklı e-posta adrrsine transfer edilebiliyor ama XF ekibine bir şekilde mantık çerçevesinde izah ederseniz anlayışla karşılayabiliyorlar.

Tabi sizin durumunuz farklı, ikinci el lisansı tekrardan "üçüncü el" belki de dördüncü el satın almışsınız, önceki sahibi / sahipleri lisans dosyalarını kullanıyor mu kullanmıyor mu bilmiyordunuz (ki kullanmış). Etik olarak önceki lisans sahibinin / sahiplerinin elindeki kurulum dosyalarını da silmesi gerekiyor ama işte şahsiyet meselesi yapacak bir şey yok.
Ne dersek diyelim dediğiniz gibi artık dönüşü yok.
Dosyadan takip yapıldığını sanmıyorum. Birçok konuşma geçirdim XF ile. Tahminlerime göre (net değil) lisans hesabına tanımlanan alan adlarını kontrol ediyorlar. Nasıl? Diyeceksiniz.
Yakinen tanıdığım biri tek lisans ile birçok site kurdu, sonrasında kendi lisansını sattı. Hiçbir şey sormadılar. Çünkü lisans, tek bir domaine tanımlıydı. Diğer sitelerini kurarken hesabından lisansa bağlı domaini değiştirmedi. İlk ve tek bir domaine bağladı(ana proje) geri kalanını lisans hesabına tanımlamadı. Ben de bu durumundan dolayı diyorum, dosyadan değil hesaba tanımlanan alan adlarından kontrol ediliyor diye.

Öyle ya da böyle bana da büyük bir ders olmuş oldu. Bundan sonra kesinlikle bulaşmam yahut alırsam da sıfır lisans alır keyfime bakarım.

Çok teşekkür ediyorum yorumunuz için.
birsevda adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Çok geçmiş olsun hocam.
Teşekkür ederim hocam, sağ olasın.