selam olsun,
Geçmişte milletimizden bir çok ünlü isim çıkmıştır fakat o zamanın şartlarıyla şimdiki zaman arasında dağlar kadar uçurum var doğal olarak. Şimdi niye çıkaramıyoruz sorusuna gelirsek, maslow un teorisini baz alırsak (ki bence baz alınması gereken bir teori) ;
Öncelikle insanların çoğunluğu uzun zamandır temel ihtiyaçlarını karşılayamaz durumda, toplumda her alanda kutuplaşma mevcut ayrıca eğitim seviyesi git gide düştüğü için gelişim kaydedemiyoruz. En basit hale getirerek soyleyecek olursak bir kişinin ailesinin durumu çok çok iyi degilse kolay kolay bir fikir geliştiremez çünkü kendi temel ihtiyaçlarını düşündüğü noktada beyin sadece ihtiyaçları nasıl çözeceğini düşünür. Belki aramızda nice asgari ücretliler vardir düşünüp fikir üretebilecek ama insanda geçim derdi dahil bir sürü dert olunca düşünemeyebiliyor. Dolayısıyla bir toplumda bireysel olarak herkes kendi ihtiyacını giderebiliyorsa zamanla eğitim, bilim,sanat ve felsefe gelişir. Ama suan toplumumuzda kendi ihtiyaçlarını veya ailesinin ihtiyaçlarını karşılama oranı çok düştüğü için ne bireysel olarak bir düşünce üretebiliyoruz ne de maddi yönden bakıma muhtac kişilere (eş, çocuk vb. ) üretim yapması konusunda toplum olarak faydamız olabiliyor.