serterefendi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Selam olsun,

Konuya yazmasını beklediğim bir isim olduğunuzdan beklentimin boşa çıkmamasından memnunum.
Eksik olmayın.
Hep değer katan ve kabul gören isimleri yazdığımızda bugün hayatta olmayan insanları yazıyor olmamız üzücü ama durumumuz bu.
Celal Şengör gibi ülkemizin ürettiğinden ziyade kişisel imkanlarıyla kendini geliştiren birkaç insan var ama sadece bilimsel, felsefi değil.
Mesela tema yapamıyoruz. Script yazamıyoruz, tool yapamıyoruz.
Elbette hepsini yapıyoruz şimdi yapanlar vay efendim demesin.
Global seviyeden bahsediyorum.

Elbette yapan tek tük kişiler var ama benim kastım tek tük değil.
Hindistanlılardan daha mı yavaş zekamız? Amerikalardan? Avrupalılardan?
Ekonomik olarak geri olmayı ben kabul edebilirim. Doğal kaynak derim, Sömürge derim, şu derim bu derim ama düşünce konusunda, yaratıcılık konusunda bir bahaneyi kabul etmiyorum.

Size yönelik yazmıyorum sadece ilk kısım yani özgün düşüncesi olan biri olarak böyle konulara yazmanız konusunda size yazdım gerisi size yönelik değil.
Siz o konudan bahsediyorsaniz yine ekonomik imkansizliklar ve nepotizm olayi var hocam. Avrupa ve Abd'nin uzak dogunun onde olmasinin sebebi her evde ortalama bir bilgisayar falan olmasi. Bizim cogu evde hala 10 yillik laptoplar kullaniliyor. Ne kadar imkan o kadar cok hayal gucu, yaraticilik. Kisaca ozeti bu bana kalirsa. Yaratici genclerin ellerinde kasan donan eski teknolojiler, pahali gelen araclar Adobe falan, hep imkansizliklar sonucu A101'de kasiyerlik ve hayallerin, yaraticiligin yavas yavas olmesi. Pahalilik ve imkansizlik. O da ekonomi maalesef. Her seyin basi ekonomi hocam. Yoksa felsefe ortaya cikar miydi deniz kenarinda keyfi yerinde olan issiz gucsuz adamlar bosbos dusunmese. :d