DartkGandalf adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Namık Kemal, Atatürk, Yunus Emre gibi çok güzel düşünürlerimiz var halbuki. İlk aklima gelenler bunlar. Dunya dedigimiz zaman ilk akla bati geldigi icin hep orada takiliyoruz. Batinin dunyasi da zaten batidan ibaret. Roma nasil kendi disindaki herkesi barbar goruyorsa ayni ideolojiyi devam ettiriyorlar. Su an ki akademik olarak bakacak olursak rezaletiz. Celal Sengor gibi isimlerimiz var ama cok az. Cunku ulkede toplasan 2-3 tane universite var. Gerisinde okuyanlarin cogu bosa okuyor, ya da ayni pseudoscience i devam ettiriyorlar, dongu devam edecek boyle ta ki belli bolumler tamamen kapatilana kadar. Su an sozel bolumlerin neredeyse hepsi asiri gereksiz, oradan mezun olup yine orada 100 yillik mufredati vermeye devam ediyorlar, tek bir insanlik adina, bilim adina faydasi olmayan bombos bolumler. Tarih de bunlardan biri, edebiyat, felsefe, tercumanlik, cogu ileride kapatilacak bolumler. Akademik degerleri yok, sirf sanki birileri issiz kalmasin diye devam eden bolumler, hobi bolumleri.
Selam olsun,

Konuya yazmasını beklediğim bir isim olduğunuzdan beklentimin boşa çıkmamasından memnunum.
Eksik olmayın.
Hep değer katan ve kabul gören isimleri yazdığımızda bugün hayatta olmayan insanları yazıyor olmamız üzücü ama durumumuz bu.
Celal Şengör gibi ülkemizin ürettiğinden ziyade kişisel imkanlarıyla kendini geliştiren birkaç insan var ama sadece bilimsel, felsefi değil.
Mesela tema yapamıyoruz. Script yazamıyoruz, tool yapamıyoruz.
Elbette hepsini yapıyoruz şimdi yapanlar vay efendim demesin.
Global seviyeden bahsediyorum.

Elbette yapan tek tük kişiler var ama benim kastım tek tük değil.
Hindistanlılardan daha mı yavaş zekamız? Amerikalardan? Avrupalılardan?
Ekonomik olarak geri olmayı ben kabul edebilirim. Doğal kaynak derim, Sömürge derim, şu derim bu derim ama düşünce konusunda, yaratıcılık konusunda bir bahaneyi kabul etmiyorum.

Size yönelik yazmıyorum sadece ilk kısım yani özgün düşüncesi olan biri olarak böyle konulara yazmanız konusunda size yazdım gerisi size yönelik değil.