Dostum, bence de kimseye güvenme söylenecek çok şey var ve kimsenin satış ilanını baltalamak istemiyorum. Son 5 yılda farklı kişilerden backlink paketleri satın aldım; 2 ayda sıralamada fark yaratırsın diyenleri de duydum, roket etkisi yaratır diyenlere de şahit oldum. Ancak bundan 5 yıl önce aldığım backlink paketlerinin Googleda en azından bir etkisi vardı; şimdi doğal olmayan, spam yapılan backlink çalışmaları emekleri yok ediyor. Yani doğru düşünmüşsün.
Kaliteli backlink için rakip sitelerin Ahrefs üzerinden backlink çalışmalarını analiz et: profil backlinkleri ve forum backlinkleri incele ve ona göre link al. Her backlink çalışmana ChatGPT ile farklı paragraflar oluştur böylece daha doğal görünür. Bir diğer önerim: sadece tek kelimeye yoğunlaşma. Örneğin ana kelimene 50 bağlantı alırken, ikinci ve üçüncü kelimelerine 30ar bağlantı ver; böyle Google tarafından cezalandırılma riskini azaltırsın. Ben son 3 aydır kendim backlink çalışması yapıyorum inanın 510 bin TL isteyenlerin kaynaklarından daha çok link elde ettim.
İyi çalışmalar dilerim.