zamanla sürekli biliyorum rüyada olduğumu anlıyorum vs derken, bir gün uyanıkken rüyada olduğunu düşünüp bir yerden atlamazsın umarım.
rüyada olduğunu anlıyorsun ve bir yerden atlıyorsun, e niye yani? atlama direkt uyan madem. atlayınca mecburen beyin uyandırıyor seni durum bu galiba.
Ama şu sorun var beyin bir rüya görüyor ve sen kendini rüyamı kontrol ediyorum ediyorum diye şartlandırırken aslında beynin bilinç dışında yaptığı bir temizlik ve düzenleme işini engellemiş oluyorsun, yapma bence, çok iyi sonuçları olmayabilir.
ben de küçükken dediğin gibi bir durum yaşıyordum. bir kaç ayrı tema vardı o temaları sürekli halde görüyordum. dizi gibi yani, ertesi gün veya aynı gün uyanıp tekrar uyuyunca kaldığım yerden veya bir sahneden rüyaya devam ediyordum, aynı alakasız temalı rüyayı 15 20 defa gördüğüm olmuştur kesin. ilginç bir durum ve bu hoş bir deneyimdi. ama bir süredir artık rüyalarımı hatırlasam da böyle bir kontrol kalmadı. Şu anda gördüğüm riyalardan da memnunum ama, artık gençken uçtuğum kadar olmasa da uçuyorum ve çok renkli rüyalar da görüyorum. Neredeyse hiç korktuğum rüya görmedim. biraz psikoloji ile ilgili sanıyorum.