Global bir yenilikçi haber uygulaması yapardım. Haber siteleri tüm dünyada vasat kullanıcı odaklı değil. Bütün haber siteleri anlık ziyaretçiyi hedefliyor ben uzun vadede kalıcı ziyaretçiyi hedeflerdim reklam bütçemde buna uygun. İlk olarak İngilizce sonrasında arge ile hangi dillerde başarı oranım daha yüksek ise diğer dilleride ona göre yavaş yavaş eklerdim.

Haber siteleri ziyaretçiyi daha fazla sayfada durmayı hedefliyor ancak burada bir eksileri oluşuyor ; Hızlı tüketilebilir içerik olmaması

Günümüzde insanlar googleden aramak yerine uygulama üzerinden haberlere erişiyor yani buda "halkın gözünden haber" demek.

İnsanlar hızlı tüketilebilir içerik istiyorlar, bilgiyi veya haberi en kısa sürede en verimli şekilde tüketmek istiyor. Kısa sürede bilgi açısından tatmin edemezse insan beyni maalesef sıkılıyor.

Ben olsam bir uygulama yapardım bu uygulamada dikey videolar olacak tiktok, instagram gibi ancak burada haberlerin özetleri olacak. Özetinde özeti olmalı hatta çok kısa sürede ortalama 30-40 saniyede tüketilebilir bir haber olmalı.

Haberde izleyiciyi tutmak değil onu tatmin etmek istediği bilgiyi ona hemen vermek gerekir. Böylece daha çok kaydıracak ve daha fazla vakit geçirecek.

Ziyaretçilere içerik oluşturucusu yetkisi verilebilir. İçerik oluşturmak isteyen insanlar buradan içeriklerini oluşturarak gelir vs de elde edebilirler.

Alternatif olarak ileride haber dikey videosunun kenarında ayrıntılı öğren yazısı yapılarak izleyici websiteye çekilebilir.

Tamamen kurumsal ve profesyonel planlama yapılarak böyle bir uygulama oluşturarak bir şekilde globalde yer edinmeye çalışırdım.