üstadım ender 3 serisi amatör kalıyor. zaten öyle olmasa internette bu kadar ender 3 modifikasyon planı parçası olmaz. bende ender 5s1 var. güzel basıyor. hiç sorun çıkartmadı. hızlı ve dertsiz birşey. toleransları falan güzel.
anladığım kadarıyla bambulab ve creality'nin k1 denen serisi daha yeni seri. daha hızlı ve güzel çıktılar verebiliyor. ama pahalı.
bambulab ile ilgili benim çekindiğim nokta sürekli bir internet gereksinimi olması söylentisi. yeni sürümlerde hayata geçirdiler mi bilmem ama uzaktan kapatılabilen cihazlar, yok şunu basamazsın yok bunu yapamazsın diyebilecek cihazlar beni bozar. para verdim mi cihaz benimdir. nokta. yarın öbürgn kendi kendine update yapacak, yok güncellemezsen çalışmam diyecek, yok abonelik sistemi getirecekler falan...
bir de çoklu filament olayını gözönüne al derim ben. baskı kalitesi çoğunlukla filament ve baskı ayarlarıyla çok güzel hale getirilebiliyor. ama çok renkli baskı zor. manuel de yapılıyor. ben printeri alalı 1 seneyi geçti ve çoklu filament kitlerine taktım kafayı. biri geçenlerde bir iş istedi ve bu tip bir kit olsa harika şeyler çıkartıp ciddi paralar kazanabileceğimi farkettim. creality'nin böyle bir kiti var. multi filament system diye geçiyor. ama şu anda k1 serisi ile uyumluymuş. haaa bu arada anladığım kadarıyla filament değiştirme olayı da durmadan filament ziyan ediyor, her değişimde bir miktar filament çöpe atıyor, o da ayrı konu. sevmem böyle şeyleri ama yapacak birşey yok, çalışma mantığı bu. yine de ender 5s1'de multicolor iş yaptım. biraz uğraştırıyor, diyorsun ki insanlar marsa gidiyor ben burada filament sök tak yapıyorum, eh o da doğru...
şahsen creality ürünleriyle devam etmek istiyorum. hem yedek parça hem de setupların benzerliği sebebiyle. bambulab çok kapalı kutu. sök tak aç kapa modifiye et falan olacak şey değil. diyeceksin ki hiç modifikasyın yaptın mı, hayır... ihtiyaç duydun mu, hayır... ama takıntı benimkisi işte.
neyse... bildiklerim bunlar.. sana kolaylıklar dilerim..