Reigins adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bağımlılığın farklı boyutları var. Bu yüzden kimi oynarken ister, kimisi istemez. Her isteyenin 'kumar yüzünden' gibi bir algı olmaması lazım. Ama bugün sen, sigara ve alkolün tüm vücuduna yavaş yavaş zarar verip seni öldürdüğünü bildiğin hâlde içmeye devam ediyorsan, bu bağımlılığından kaynaklı. O yüzden kumar oynayanlara da farklı gözle bakmamak lazım. Yarın sen o tuzağa düştüğünde aynı şeyler senin de başına gelir; bu kaçınılmazdır
Hocam hiçbir bağımlılık bununla ölçülemez. Ben kendimi tanıyorum, biliyorum; bazı şeyler ben de alışkanlık yapar o nedenle uzak durmalıyım, demeli insan. Kolay para hırsı maalesef her seferinde insanların hayatlarını bitiriyor. Eğer bunun bağımlılık olduğunun farkında ise, ben sigarayı bırakmaya çalışıyorum -bırakabilirim de- peki onların öyle bir girişimi oluyor mu?

Birçok kişi değil bağımlığını olduğunu dile getirmeyi, oynamadığını söylüyor; o nedir ki diye triplere giriyor. İsteyen kişiler yabancı değiller, tanıdığım ve bildiğim insanlara para vermiyorum. İnsanları tanıyorum, yabancılar istemiyor yani