Misafir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Valla hocam yoruldum artık bu da olsun artık ya (: teşekkür ederim

İçerik üreticisiyim ama o değilimz
Soranlara son polimat deyin hocam.

ClassWeb adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhabalar hocam, şuan domaini alın, 1-2 saat içinde wordpress kurun temasını ayarlayın. Sonra makaleyi girin ardından search consola yüklediğiniz makaleyi indexlemek için gönderin. 6 saat içinde makaleniz indexlenecek ve hit almaya başlayacaksınız. Yani backlink ile alakası yok artık bu işin. Backlink 10 yıl öncede kaldı. Evet forumda bu konuda ekmek yiyen arkadaşlar var. Ekmeğini yiyen yesin zaten sorun yok. Ama backlink artık tamamen uydurma bir şeydir. Yalandır dolandır. Kusura bakmasın kimse. Eğer biri size gel backlink al siten yukarıya çıkacak diyorsa benim gözümde yalancıdır. Yani o artık farklı gözle zaten bakamam.
Hocam bence siz kusura bakmayın yüksek hitli bir site sahibi olduğunuzu hiç sanmıyorum, daha önce yüksek hit gördüğünüze de inanmıyorum. Burada tecrübe edemediğiniz bir şey ile yanlış yönlendirme yapıyorsunuz.

Ben backlink satmıyorum, daha önce sattım ancak sattığıma da pişmanım. Neden mi?

Çünkü ben de sürekli kendim ve müşterilerim için sadece istersem seo yapıyorum. SEO işi yapmıyorum, projesini beğendiğime BEDAVA SEO yapıyorum. Kaliteli bir websitemden tanıtım yazısı veya link sattığımda gördüğüm hep şuydu: Eğer aynı websiteden, kendi farklı websitelerime de link çıkışı yaptıysam, düşüş yaşadım. Düşüş yaşayan sitem link veren değil, link verdiğim sitem oldu.

Şöyle düşünün: A sitesi var 100 birim otorite değeri olsun, eskiden pagerank vardı, para birimi gibiydi kimse karşı gelemezdi. Ancak google suistimalin önüne geçemedi ve en sonunda bunu kaldırdı. Neyse konu dışına çıkmadan, 100 birimlik değerimi ben sadece kendime veriyordum, sonra link satayım dedim ek gelir olsun. Sattığım linkler sonrası benim link verdiğim site geri düşüşe geçti. Çünkü 100 birim değerim link verilen sitelere parçalanmış oldu. Herkese referans veren birine mi google güvenir? Yoksa sadece bir veya birkaç kişiye referans verene mi?

Şükür ki o zamanlar r10da link satışlarında süre bilgisi de belirtilmek zorundaydı. Sattığım linklere hep 1 yıl söz verdim daha uzun vadeli satmadım. O son satışımdı, sonrasında hep kendi websitelerim için kullandım elimdeki siteleri. Ayrıca seo yaparken hangi sitelerden link verdiğimi de robots.txt ile gizliyorum. Araya birkaç site açık bırakıyorum ki seo uzmanı arkadaşlarım bu link ile bu siteyi nasıl yükseltmiş diye hayatı sorgulasın... Hatta belki de sizin analizleriniz sonucu benim gibi linklerini gizleyen sitelere denk gelip link almak eskide kaldı diyebiliyorlar.

Denemesi bedava demek isterdim ama değil. Kaliteli bir footer linki yıllık 20-25 bin TL'den aşağı alamazsınız.