Bundan 2-3 yıl kadar önce bir hevesle ek iş olarak gözlük ipi işine girdim. 1 sene uğraştıktan sonra Yeterince vakit ayıramadığım için makinesi de ipler de öylece kaldı. Ben vakit ayırabilirim diyenler için güzel bir iş. Zaten Türkiye'de bu işi fazla yapan da yok. İki elin parmaklarını geçmez. Sadece makinede ip üretmedim, yanında gözlük zinciri de sattım. Biraz uğraşla gözlük bezi, gözlük kılıfı vs de satılabilir. Şimdi bu işi devretmek istiyorum.
Detayları ile açıklıyorum aklınıza takılan olursa muhakkak sorun.
Arkadaşlar makine Görteks'den alındı. Güncel fiyatını firmayı arayıp sorabilirsiniz. Ben çok çok ucuza vermeyi düşünüyorum. İpi makineye bağlıyorsunuz, başında durmaya gerek kalmadan ipi bitirene kadar örüyor. Bitince kendi duruyor. Arada bir başına uğrasanız yeter. Evinizin bir odasını buna ayırabilirsiniz. Çok gürültülü çalışmıyor. İpi ördükten sonra kesip uçlarını kıvırma işi ve paketleme işi var. Eli alışan günde rahat 200 paket çıkarır. Paketin güncel toptan satışı 16-18 perakende satışı 30-35 TL
Maliyetiniz de 7-8 TL civarı. Optikçilerin en çok satın aldığı ürün grubu diyebilirim. Genelde hediye ettikleri için hızlı gidiyor.
İp işi bu şekilde. Bunun yanında gözlük zinciri de yapıp satıyordum. Burada da maliyetimiz 10 tlyi geçmiyor. Toptanı 24 TL'den bir müşterime, 30-35 civarı da perakende şeklinde satılabilir. Burada toptancı dediğimiz Eminönü piyasası, perakende dediğimiz de optikçiler. Ben 50şerli yolluyordum optikçilere. Siz ip, gözlük zinciri şeklinde bir paket yapıp satış yapabilirsiniz.
Evim Üsküdar'da makineyi görmek isteyen, ilgilenen olursa yüzyüze tüm sistemi anlatabilirim.
Tüm her şey için istediğim fiyat 100.000 TL
Bu fiyatın içerisine;
Ne nereden ucuza alınır, (Alırken kazanamak önemli) nasıl pazarlanır, zincir yapımında teknik işler, paketleme, ucuza kargo sistemi vs vs
İyi forumlar
İpler bu şekilde. Makinenin görselini de ekliyorum. Direkt üreticinin sitesinden ekleyeceğim. Yalnız benimki çift kafalı. Tek seferde iki ip bağlanabiliyor. Özel yapım yaptırmıştık.
Ekleme;
İstanbul'u bilenler için söylüyorum;
Eminönü'nde aktarhan içerisinde optik toptancılar mevcut. Çoğu bu ürünleri dışarıdan alıyor. Kendi üreten yok gibi bir şey. Ürünleri gidip orada da pazarlayabilirsiniz. Ve en güzel yanı da her sene kasım ayında optik fuar düzenleniyor. Fuarda deli gibi satış yapıyor toptancılar ve iyi stokla giriyorlar. İsterseniz siz de stant açabilirsiniz, isterseniz de kasıma kadar yüklü stok yapıp ürünleri satabilirsiniz.
Kendi makinemin fotoğrafını da ekliyorum