sürümü yayına atmadan önce uyarılar menüsünden kalkması gerekiyordu.
Tam olarak yapamamış olabilirsiniz. Alertdialog benzeri yapılardan dolayı da bu hatayı vermiş olabilir.
uçtan uça ekran yapılmazsa eğer android 14 ve üzeri cihazlarda bildirim çubugu ve sanal tuşların altında kalır uygulamanız
Bendeki; sıkıntı şöyle
2 işlem öneriliyor
Uçtan uca ekran tüm kullanıcılara gösterilmeyebilir
SDK 35'i hedefleyen uygulamalar, Android 15'ten itibaren varsayılan olarak uçtan uca ekranda görüntülenecek. SDK 35'i hedefleyen uygulamalar, Android 15 ve sonraki sürümlerde düzgün görüntülenebilesi için ekleri kullanmalıdır. Bu sorunu inceleyip uçtan uca testi ve gerekli güncellemeleri yapmak için zaman ayırın. Alternatif olarak da geriye dönük uyumluluk açısından Kotlin için enableEdgeToEdge() veya Java için EdgeToEdge.enable() öğesini çağırın.
ve
Uygulamanız, uçtan uca ekran için desteği sonlandırılmış API'ler veya parametreler kullanıyor
Uçtan uca ekran ve pencere görüntüleme için kullandığınız bir veya daha fazla API'nin ya da ayarladığınız parametrelerin Android 15'te desteği sonlandırılmıştır. Uygulamanız, desteği sonlandırılmış aşağıdaki API'leri veya parametreleri kullanıyor:
- android.view.Window.setStatusBarColor
- android.view.Window.setNavigationBarColor
Bunların başladığı yerler:
- com.google.android.material.bottomsheet.BottomSheetDialog.onCreate
- com.google.android.material.internal.EdgeToEdgeUtils.applyEdgeToEdge
- com.google.android.material.sidesheet.SheetDialog.onCreate
Sorunu düzeltmek için bu API'leri veya parametreleri kullanmayı bırakın.MainActivty.kt de düzenleme yaptım, temanın karanlık ve aydınlık xml sinde düzenleme yaptım.
Gradle dosyamdaki importum da böyle yaptım
implementation("com.google.android.material:materi al:1.12.0")
hala uyarı geçmedi anlamadım.