asklayap adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Risk almadan başarı gelmez fakat bir yazılımcı olarak bu yola girerseniz asla potansiyelinize erişemeyeceksiniz. Aylık 200 bin tl sevmediğiniz işten ziyade aylık 30 bin tl sevdiğiniz işten olması hayat kalitenizi olumlu etkiler.

800 bin tl az bir para değil ve dijitalleşen dünyada çözüm sunabilecek henüz düzgün yatırımı almamış ve yayılmamış yüzlerce proje var. Bunlardan birine yatırım yapıp aynı şekilde 9-5 işinize devam etmek daha iyi olabilir.

Uzun süre düşünmeden bu kararı almayın fakat kesinlikle kendi işinizi yapmak sizi 5 sene yaşlandırır 1 sene içerisinde. Para her şey değil.
Potansiyelim en üstüne çıksam bile yazılım sektörünün stresi, sorumluluğu, gereksinimleri artık beni yoruyor. Sektörden tanıdığım onlardan dinlediğim abilerimin aynı sorunları var ve bu adamlar 10 yıl 20 yıldır bu işi yapıyorlar. Kendi yazılım işini yapmadığın sürece başındaki adamlara her zaman en hızlısı olacaksın, en bilgilisi olacaksın hatta en çok çalışanı olacaksın. Beynim eve geldikten sonrada işler hakkında çalışmaya devam ediyor. Hayat mücadelesini katmıyorum bile. Bende yazılımdan kazanacağım 200k yerine 30k 40k ortağı olduğum işe, fazla beyin çalıştırılmayan bir işe girmeyi al sat yapmayı daha avantajlı görüyorum. Evet dünya dijitalleşiyor ama işçi hakları, kazançları bir türlü gelişmiyor kendimi sürekli hamster gibi koşu bandında görmeye başladım. Emin olun kurumsal yazılım firmalarında da 1 yılda 5 sene yaşlanıyorsunuz. Ama dediğiniz gibi biraz düşüneceğim hemen karar almayacağım çünkü bu gelecek hayatımı tamamıyla değiştirecek. Yorumunuz için teşekkür ederim.