Merhaba, halihazırda bir firmada şantiyede mimar olarak çalışıyorum. Şantiye teslim aşamasında, dolayısıyla işler gittikçe durağan ve tekrarlayan bir hale geldi. Bazı başka sebeplerden de dolayı en geç yılbaşı gibi işten ayrılmayı hedefliyorum. İşten ayrıldıktan sonra ya yeni işe gireceğim, ya ofis açacağım. Yeni gireceğim işin proje ofisi olmasını istiyorum ama kendi ofisimi açmak daha cazip geliyor.
İstanbul Anadolu yakasında bir ofis açmak gibi bir planım var, hatta mühendis bir arkadaşla ortaklaşa açıp hem mimarlık (proje) hem de önce taşeronluk sonra müteahhitlik gibi bir hedefim de var. Proje çizme, teknik detaylar vb konusunda tecrübe sahibiyim. Tabi piyasanın da farkındayım, artan vergiler, yüksek kiralar, işlerin durgunluğu, yüksek piyasa, ucuz işgücü vb.
Ofis sahibi meslektaşlarıma bazı sorularım olacak.
*Mevcut piyasada iş durumlarınız nasıl?
*Son zamanlarda yaşadığınız sıkıntılar neler?
*Kirayı ve çalıştırdığınız personeli hariç tutarsak, aylık ortalama gideriniz nedir?
*TMMOB en az bedel hesabına göre projelere verdiğiniz fiyat oranı nedir?
*İyi kötü bir çevrem var ancak iş yapabilmek için fazlasına ihtiyacım var, bu konuda tavsiyelerinizi merak ediyorum.
*Belediye/resmi süreçlerle ilgili öneri/dikkatli ol diyeceğiniz her tavsiyeye ihtiyacım var.
*Tadilat/taşeronluk/yüklenici olarak çalışan arkadaşların da ayrıca tavsiyelerine ihtiyacım var.
Her kötü tecrübe, öneri vb açığım, bu konuda fikirleriniz benim için kıymetli. Şimdiden teşekkür ederim.