cakedig adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Site adresi: pm
Site satış fiyatı: 1.000.000 TL
Sitenin aylık getirisi: en az 20.000tl net kar
Sitenin açılış tarihi: şubat 2025 (geçmişi daha eskiye dayanır, devraldığım ve limited şirkete döndürdüğüm tarih bu)
Mağaza puanı: 9.2
ÜTS kayıtlı kozmetik ürün

peşin not: nisan ayında önceki sahibinden devraldığım ürünler tükendi ve yeni üretime geçildi bu sebeple satış yok. benzer şekilde eylül ayında da 1 haftalık bir tatil yaptım. bundan kaynaklı ciro kaybı var.

ürün maliyeti: 2.2$ + kdv ~ 110tl
ürün satış: 849tl

ty komisyon: %19

ürün belli bir cilt probleminin çözümü adına üretilmiştir. sağlık bakanlığı üts kayıtlıdır. fason olarak markaya özel üretilir. fabrikadan satışa hazır halde kutulu şekilde gelir. siz satışını yaparsınız. operasyon oldukça basittir. homeoffice sürdürülebilir, oldukça ufak bir alan yeterlidir.

trendyolda aynı çözümü sunan başka 3 marka var. fiyatları daha ucuz.
bu sebeple reklam yapmaya gerek yok.

kdv ve vergi ödendikten SONRA %35 minimum kar bulunmakta. bu oran tabii ki yalnız ve yalnızca al-sat kaynaklı kdv ve vergilerden ileri gelir. farklı giderlerinizi şirkete fatura ettiğinizde oran artacaktır.

ebitda %50-55 bandında işliyor ki bu rakam takdir edeceğiniz üzere müthiş bir rakamdır. %10'luk ebitda aslında harika sayılır, buradan da çıkarım yapabilirsiniz.

stokta hali hazırda 150 civarında ürün bulunur. 125k'lık ciro getirecek mal demektir bu da. ilan verildiğinde satış devam ettiğinden stokta azalma oluşabilir haliyle.

ürünün çözüm sunduğu 3 farklı durum var. bu 3 durumun 2 tanesinin google aramalarında ilk sayfada bulunan instagram sayfası bulunmaktadır. çok sayıda soru ve sipariş isteği gelir. yine aynı aramada amazontürkiye sayfası da listelenir. önceki sahibi amazon'da mağaza açmış, ancak ben açmadım. açıldığı taktirde biraz olsun ciro katkısı oradan da gelecektir.
com.tr websitesi ise 4. sayfada listeleniyor, herhangi bir çalışma yapmadım.

bu istekleri websitesine ya da trendyol sayfasına yönlendiriyorum. ancak kapıda ödeme ya da doğrudan dm'den sipariş alırsanız satış adedinizde artış yakalarsınız.

şirket tüm giderlerini kendisi karşılar. tüm giderleri karşıladıktan sonra satış grafiğine de bağlı olarak en az 20 bin tl'lik kar bırakıyor. satış için 48 aylık asgari kar uygun diye düşünüyorum.

şirket devri yapılacaktır, limited şirkettir. herhangi bir vergi ya da diğer borcu bulunmamaktadır. şirket üzerine alınan bir kredi bulunur. anlaşıldığı taktirde kapora olarak alınacak tutar ile bu kredi kapatılacak ve öyle devredilecektir.

satışa dahil olanlar:
com.tr ve .tr marka domainler
3 adet desteklemesi için alınmış sektörel domain (kullanılmadı)
shopify altyapılı website (satın alınmış tema ve modüllerle)
trendyol mağazası
limited şirket
stokta var olan ürünler
çok sayıda kargo poşedi
çok sayıda ambalaj
çok sayıda markalı etiket ve benzerleri
şirketin tüm işlemlerinin yapıldığı gmail uzantılı mail adresi
ek olarak com.tr uzantılı mail adresi de bulunur, g-suite kullanır
(böylelikle devirle birlikte anlık olarak iş rahatlıkla sürdürülebilir)

not: birfatura ve geliver ile çalışıyorum. tüm işlemler kayıtlı. rahatça kontrol edilebilir.

ürün kalitesi ve kategorisinden kaynaklı olarak rahalıkla gratis, watsons ve benzeri kozmetik supermarketlerinde ya da eczanelerde yer verilebilecek bir üründür. bu tarafla ilgili de kontağınız varsa e-ticarete ek olarak rahatlıkla büyütebilirsiniz.

satış sebebi:
şubat ayında markayı önceki sahibinden satın aldım. önceki sahibi eşi için oluşturmuştu. ben de aynı şekilde eşim için satın aldım, ancak arzu ettiğimiz seviyede ilgilenemedi.
satın alınan döneme göre x2-x3 yaptı şirket. sıklıkla fırsat gördüğüm işleri satın alıp büyütüp tekrar satarım. bu marka da benzer şekilde ilerledi.

oldukça kapsamlı şekilde açıklamaya gayret ettim. yine de sorunuz olursa lütfen sorunuz.
detaylı bilgi alabilir miyim