Yıllardır randevusuz giderim, artık hemen hemen hepsi %90 randevuluya geçmiş salonu azıcık düzgün dekore eden eşek traşıda yapsa sırf dekor var randevu var çay kahve ikramı var beklerken diye 400-500 gibi ücretler talep ediyor. Bana göre kuaför değil cafe işletiyorlar. Yıllardır berberim aynıdır sadece saç traşı olurum 250 lira alır düzenli gittiğim için ayda bir giderim çıtırdan uçlarından alır enseyi toplatırım. randevu dediği an kaç yıllıkta olsam onuda bırakırım çok net şekilde. ben anam babam usulü köşeye geçip gazete okumayı sıra beklemeyi seviyorum. çay sebilide oradadır canın çektiyse gidip alırsın doldurursun karton bardağına, esnafın şanındandır çayı çorbası olur zebildir doldurur içersin. dekoru çok iyi değildir klasik mahalle berberi gibidir, ama ustalığı sorgulanamaz, güncel literatürü modelleri takip eder, yüz hattına uygun kesimi tarzı önerir herkes sorar nerede traş oluyorsun diye. arayanı açmaz eli müsaitse açarsada 2-3 kişi var abi gel yada gelme der en fazla. araya adam almaz gel sıraya gir der, telefonla oynamaz, televizyona ağzı açık dalmaz traş ortasında, boş dedikoducu karı gibi laf taşımaz, gündem olayları açar, arabadan konu açar, şöyle bi araba araba almak istiyorum ne diyorsun diyerek laf cambazlığı yapar en fazla samimiyse etli sütlü konulara karışmaz, siyasete futbola girmez, haddi aşan boşboğazlık yapan müşterinin mahallede dönen dedikodularıda çok güzel bertaraf eder geçiştirir az önce yazdığım belli başlı taktiklerle, yok baş edemiyorsa agresif ofansif mizahla şakayla karışık laf sokar anlayana itin bi tarafına batırıp çıkarır, esnaflığını bu yüzden severim giderim yıllardır çatır çatırda iş yapar o ufacık dükkanda 3 usta 1 çırak çatır çatır çalışırlar ne zaman gitsem ağzına kadarda tıklım tıklım para basıyorlar. en boş gördüğüm kış gününde bile 2-3 bekleyen vardır sırada, çevrede başka kuaförlerde günde en fazla 10 müşteri alıp iş yok diye hayıflanırlar.