Eskiden her şey gerçekten daha mı güzeldi, yoksa biz mi öyle hatırlıyoruz?
Sokakta güvende hissetmek, insanların birbirine saygısı, eğitim kalitesi, adalet duygusu, gelecek umudu, hatta basit bir mutluluk hissi
Sizce biz neyi, ne zaman kaybettik?
Toplum olarak nerede savrulduk?
Bugün en çok eksikliğini hissettiğiniz değer ya da duygu nedir?
Samimi cevaplarınızı merak ediyorum.
Nesil olarak sordugunuzu düşünerek paylaşayım fikirlerimi.
eskiden herşey çok daha güzeldi. şahsıma göre ki akranlarımızda böyle düşünüyordur muhtemelen 2005-2010 arası. ne olduysa biz farketmeden herşey değişti. o tarihlerde güzel olan neydi derseniz arkadaşlık, aile ortamı, halen hayatta olan aile büyüklerimiz, o tarihlerin misafirlikleri bile bambaşkaydı. yani çok iddali olabilir belki ama evde pişen yemek kokusu bile günümzden baskaydı. dijitalleşen dünya bunu elimizden aldı malesef.
sokakta güvende hissetmek, saygı, egtim kalitesi, adalet duygusu, gelecek umudu o tarihlerde çok daha güzeldi diye düşünüyorum. en azından endişelerimiz şuan oldugundan cok daha az dı . bunun gerekcesini siyasete girer diye yazamayacagım ama ..
Bence herşeyi " değişen dijital dünya düzeni " sebebiyle kaybettik.
en çok eksikligini hissettigimiz değer, duygu kişiye göre değişmekte. insan özlüyor geçmişin güzelligini. yanlış anlaşılmasın cok güzel bir cocuklugumuz olmasa bile suanki yetişen toplumdan cok daha iyiymişiz.
ha bide unutmadan o tarihlerde r10'da kasıp kavuran bir dönemlere denk geliyor. dili olsa oda aynı seyleri söylerdi diye düşünüyorum
bu yazdıklarımı 80'li birine sorsak 70 ler der 90 lara sorsak 80ler der. yani hep sanki geçmişimiz günümüzden daha iyiymiş gibi.