Hastane yönü
Valla agir hasta olunmadigi muddetce sikinti yok. Cok agirsada mesai bitimi acilden giris devlet karsiliyor. Kaza falan her turlu acilden girislerde de devlet karsiliyor. Gece apandistim patladi ameliyat oldum mesela hic bir ucret vermedim. Kaza yaptim hicbir ucret vermedim. Muayene ucreti 20TL mi neydi sadece o var.
Emeklilik???
Buyuk muamma sahsim adina. Ama planim yok degil. Giris 2004 sigortam var. 10 yillik bagkur borcum vardi bi ara af falan dediler bilmiyorum gittim sigortaya biseyler yaptilar. O gun bu gundur bagkur borcuda gozukmuyor. Neden bilmiyorum. Ama bagkurum gozukuyor.
Planim;
Bi yasa cikar benim yas gelene kadar. Banka benim acik kalan gunleri öder. Ödediginide kredilendirir.Benim olmayan ve olamayacak olan emekli maasinin 3/1 yada 3/2 oraninda kredi taksitlerini keser. 2-3 kurusta bana harclik verir. Gecinir gideriz herhalde.
Zorunlu Aciklama:
Napiyim arkadaslar? 3 evlat yetistirmeye calisiyorum. Ev kira dukkan kira. Nasil odiyim bagkuru? Hersey ates pahasi. Birgun elektrik geliyor birgun su birgun kira surekli bir dongu icerisinde yuvarlanip gidiyorum. Ben calisiyormuyum kölemiyim neyim inanin bilemiyorum. Evime 2 ekmek goturebiliyorsam, cocuklarin isteklerini az cok karsilayabiliyorsam ben tamamim. Olmusum. İster cok cabala bitarafini yirt. İster akisina birak. Yollar hep bir cizgide kesisiyor ve sen o tek cizgi uzerindeki yoldanilerlemeye mahkumsun. En azindan bu benim sahsi gorusum.
Bagkuru birak odemeyi. Ya cocuklar hadi gelin bugun pazar 2 hava alalim bi mangal yapalim degisiklik olsun demeye yer kalmiyor. Ya bi piknige gidiyorum desen eti tuzu gazi yagi cayi sekeri osu busu 3-5k tutarmi ya? Ben bu cocuklara hergun taş kemirin diyemem ki. Bebek daha bunlar ne anlar yoktan. Ne gorse istiyorlar.Haklarida.
Benim bagkur yok sigorta yok. Gss yok. Kisaca ben yokmusum gibi davraniyor devlet bende ayak uyduruyorum gecinip gidiyoruz.
Sermiyan midyat in filmindeki gibi. Ben tinne 🙂