front adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
merhaba arkadaşlar.
yazlık bir şehirde piknik alanı ve plajı olan bir cafem var. yol kenarında bir işletmenin girişinin bayağı ilerisine tabelamı koydum (belediyeden ve muhtarlıktan izin aldım). tabelam devrilmiş şekilde gördüm. reklamcıyı çağırdım düzelttirdim belki yanlışlıkla birisi çarpmıştır diye. 2. gün yine aynı vaziyetteydi. ilgili işletmeden şüpheleniyorum. alanımız aynı bile değil orası kadınlar plajı benim yerim ise aile piknik alanı. elimde kanıt da yok. Bugün yine tamir ettirdim yarın durumu merak ediyorum tekrarlar ise nasıl bir yol izlerim?

Not: tabelam işletmenin girişinden bayağı bir ileride arsa sınırlarının dışında ve ana yol kenarında..

Selamlar hocam, geçmiş olsun öncelikle, gerçekten sinir bozucu bir durumla karşı karşıyasın.

Valla bu konuda kesinlikle yapman gereken, tabelanın olduğu noktayı net bir şekilde görebilecek bir güvenlik kamerası kurmak dostum. Günümüz teknolojisiyle uygun fiyatlı ve hatta AI destekli hareket algılama özelliği olan kameralar mevcut. Gece görüşü ve yüksek çözünürlük özelliklerini mutlaka araştır ki bir daha tekrarlanırsa kimin yaptığını net bir şekilde tespit edebilesin.

Kanıt toplandıktan sonra da elin çok güçlenir. O zaman ilgili işletme veya şüphelendiğin kişiler hakkında yasal yollara başvurabilir, polis tutanağı tutturarak şikayetçi olabilirsin. Kesinlikle bu yolu izlemeni öneririm.