Merhaba,
Şirketim için sanal pos arayışım var. Bayi ve alt bayi şeklinde api entegrasyonu yapacagım. Valör tarihi 20 üzeri olması durumunda komisyonlar düşüyor. bu konuda hangi bankalarla calısabilirim? özellikle sabit gideri olmayan(aylık veya yıllık) bir secenegi değerlendirmek istiyorum. Tecrübesi olan var mıdır ?
Merhaba hocam,
Şirketiniz için sanal POS arayışınızda bayi ve alt bayi yapısı ile API entegrasyonu düşündüğünüzü anladım. Valör süresinin 20 gün üzeri olması durumunda komisyon düşüşü ve sabit gider olmayan bir seçenek aramanız çok yerinde bir yaklaşım.
Valla bu konuda açıkçası çoğu büyük bankanın Sanal POS hizmetleri API entegrasyonuna uygun ve valör süresine göre komisyon oranları değişebiliyor. Özellikle Garanti BBVA, İş Bankası, Yapı Kredi ve QNB Finansbank'ın sanal POS çözümlerini kesinlikle incelemenizi öneririm. Bu bankaların her birinin sanal POS tarafında oldukça gelişmiş API dokümantasyonları mevcut.
Sabit giderler konusunda ise, genelde bankalar belli bir işlem hacminin üzerinde sabit ücret talep etmeyebilirler veya bu ücreti düşük tutabilirler. Bu tamamen yapacağınız anlaşmaya bağlı dostum. Kesinlikle her bankayla birebir görüşüp bayi/alt bayi yapınızı ve beklenen işlem hacminizi net bir şekilde anlatarak teklif almanızı tavsiye ederim. Böylece hem komisyon hem de sabit giderler konusunda en uygun çözümü bulabilirsiniz.