IrmakDilara adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhabalar,

Öncelikle detaylı bir araştırma yapmamışsınız. Şirket kurulumu sonrası aylık 150 dolar muhasebeciye ödeme yaparsınız. O da 1800 dolar yapar ofis kurmak yerine mali müşavirin ofisini iş yeri olarak gösterirsiniz. Kurulum esnasında da 1000 dolar'a yakın bir masraf oluyor. Toplam da 2800 dolarınız gider. Sonrasında ise yıllık aidat ödersiniz o da 2025 yılında 1200 dolardı. Yani yıllık mali müşavir ve ofis gideriniz 1800 dolar olur. Aidat da o yıl başında ne belirlenirse o olur. Bu bilgiyi kim verdiyse size dolandırmaya çalışmış diyebiliriz.

Sorularınıza gelecek olursa;
* İlk sorunuzun cevabını yukarıda verdiğimi düşünüyorum.
* Şirket gelirini kuruluş esnasında 25 bin euro sermaye gösterdiğiniz İŞ BANKASI'ndan 1 hafta sonra çekebiliyorsunuz. Sonrasında gelen ödemeleri kıbrısda bankadan elden çekip kıbrısta bulunan crypto exchange firmalarından kendinize transfer ettirebilirsiniz.
* Kapatmanız gerekirse de herhangi bir borcunuzun olup olmadığına bakılır ve bir borcu yoksa maksimum 250 - 500 dolar bir masrafınız gider evrak ve mali müşavir hizmetleri için.
* SLBT şirketlerinin tek yükümlülükleri şirketine giren paralara fatura kesmesi oluyor bu da düzenli olarak mali müşavire 3 - 6 ayda bir usb içerisinde teslim edilir.

Şirket adına kurumsal bir kripto hesabı açamazsınız dünyanın hiç bir yerinden bunu da belirtmek isterim. İŞ BANKASI kıbrısda Mersin Şubesi olarak göründüğü için ödeme alabilirsiniz fakat SLBT kurmadan önce mali müşavire sadece bu iş için yapacağınızı söylemenizde fayda var. Google kktc'yi ülke olarak görmüyor o yüzden bir problem çıkar mı onu mali müşavir ile görüşün. Henüz çalıştığınız bir mali müşavir yoksa önerebilirim bu arada.

İyi günler.
Merhabalar öncelikle cevabınız için çok teşekkür ederim.
Maliyet konusunda bir firma ile görüştüm sadece danışmanlık/kurulum ve muhasebe hizmeti veren.

Tüm kurulum için tek seferlik danışmanlık ve vekaletle kurulum hizmeti: 8400 Dolar /tek sefer
Aylık muhasebe ücreti (Hizmeti kendileri sağlıyorlar kurulum sonrası): 250 Euro /ay
Adres sözleşmesi (Sanırım sanal ofis tarzında bir hizmet yine kendileri sağlıyorlar): 2000 Euro /yıli
Serbest bölge şirketi faliyet harcı 2025: 3000 Dolar /yıl

Kurulum danışmanlığı/hizmeti bedeli dışında bu bilgiler doğrultusunda yılık 8 bin euro (3k euro muhasebe - 2k adres - 3k faliyet harcı) yaklaşık olarak bir maliyet çıkıyor.

Tabii ki sizin dediğiniz gibi bunlar çok daha ucuza hallediliyor olabilir ben r10 da repütasyonu yüksek bir firmayla iletişime geçmiştim sadece, ön araştırmam henüz bitmediği için birebir görüşmelere başlamadım diğer alternatif kişilerle.

25 bin euro 1 hafta sonra çekilebildiği için bu bir sorun değil.İş bankası mersin şubesi olarak göründüğü ve TR iban verdiği için adsense ödemeleri hakkında da sorun olacağını sanmıyorum kafamda bunlarla alakalı bir şüphe yok.

Kapatma durumunda da sadece 250-500 dolar gibi bir masraf çıkacaksa bu da hiç sorun değil. Fatura kesimi de öyle.

Mali müşavir konusunda da önerebilirseniz çok sevinirim.