Bilgiler size özel veya alan spesifik ise tabi ki koruyun, ancak derleme, uzmanlık alanımız olmayan, bir şekilde elde edilip yayınlanan bilgiler ise bir an önce silin. Çünkü AI sizden çok daha fazla ve geniş veri tarıyor ve derliyor. Konu uzmanı değilseniz, boşuna vakit kaybetmeyin.
Bilgiler bana Özel değil, Genel her yerde bulabilecek bilgiler. Aslında eskide en çok soru cevap modelli içeriklerden trafik alıyordum ancak binada Google müdale etmeye başladı. Örneğin Ayasofya giriş ücreti ne kadar sorunun cevabı artık siteye girmeden Google'dan ogreniliyor.
Benimde Birkaç bilgi sitem var, onlarda da durum aynı. Onları domain güzel diye tutuyorum ama günden güne eriyorlar

Bilgi olmayan, insanları soru sormaya, etkileşim yapmaya yönelten sitelere geniş yapıyorum.
Bende bu domaini 4 yıl önce hatrı sayılır bir rakama aldım. 2 Farklı kategoride marka tescilli yaptım ve çok emek harcadım. Çöpe gitsin istemiyorum ama her gecen gün motivasyon dahada düşüyor çünkü trafik almak artık imkansız olmaya başladı.
Bilgi siteleri hem yapay zeka hemde eeat durumu yüzünden bitti diyebiliriz.
Eeat ne oluyor dostum ?
Düşüncen kesinlikle yanlış değil, hatta birçok içerik üreticisi benzer süreçten geçiyor. Yapay zeka, SERP yapısındaki değişim ve reklam yoğunluğu gerçekten bilgi sitelerinin organik trafiğini baltalıyor.
Eğer siteyi tamamen sonlandırmak istemiyorsan, dönüşüm odaklı içeriklere (ürün karşılaştırmaları, incelemeler, liste içerikleri, affiliate vb.) kaymak mantıklı bir adım olabilir. Ya da dediğin gibi, aksiyon alınan bir modele geçebilirsin. İçeriği yeniden konumlandırmak, tamamen silmekten daha avantajlı olabilir.
Aslında ironik olacak ama aynı soruyu yapay zekaya sordum. Oda sizin dediğiniz gibi mevcut içeriği silmeden arka plana atmayı ve eylem gerektirecek bir iş modeline dönmem gerektiğini söyledi.
Bende Gezilecek Yerler kategorisini adını Yapılacak Şeyler olarak değiştirmeye ve ilave olarak Turları ekleyerek tur satmaya çalışacağım. Zaten sektörün içindeyim bakalım belki bu şekilde projeyi kurtarabiliriz 🤣