akilicaslan3 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam ABD de bende kurdum şirket. TR şirketi ile hem maliyet hem avantaj konusunda karşılaştırılamaz bile. Youtube da çok video var. Eğer ABD de satış yapılacaksa 100 bin dolar cirodan sonra sales permit (satış izni) alınması gerekiyor. Eğer bunu alırsanız her 3 ayda 1 beyan verilmesi gerekiyor. Ama ABD dışına satarsanız bu belgeye ihtiyacınız yok. İkinci husus yıldan yıla bir beyan + register agent ücreti ve varsa eyalet ücreti ödenmesi gerekiyor. Bir de ilk yıl ITIN alma ücreti var ekstra. Bunları toplasanız 1k dolar tutuyor. İkinci yıl ITIN ücreti yok ondan sonra masrafınız muhasebeciye göre yıllık 600-800 dolar değişir. Bugün tr de şirket olsa, sadece muhabeci 2500 tl den 30 bin para veriyoruz. Bagkuru cart curt vergisini katmıyorum. Uzun vadeli bakarım diyorsanız kurun. En popüler eyalet wyoming. Ben pişman olmadım. Sorunsuz banka hesaplarımı açtım. Kartlar evime kadar geldi. Stripe hesabımı da sorunsuz açtım. Satışlara da başlayacağız inşallah. Kapatmak içinde yine beyan vererek kapatıyorsunuz.

Değerli yorumunuz için teşekkür ederim hocam
Aslında uzun vadeli bakmıyorum ama eğer işler istediğim gibi yolunda giderse uzun vadeli de olabilir yani tam emin değilim.Bu bahsettiğiniz tüm işlemler size ne kadara patladı şirket kapatması dahil ?