Merhaba, sorularınız ve yorumlarınız için teşekkür ederim.
Haklısınız, fikir aşamasındaki projelere yatırım almak zordur; Türkiyede MVP desteği neredeyse yok(bu yüzden global firmalar ile rekabet edemiyoruz misal aselsan da mvp de çok büyük yatırımlar ald sektörün farklı olduğunu bende çok iyi biliyorum ). Bu nedenle global yatırımcılarla görüşüyoruz. Benim yaklaşımım,
temel altyapıyı kendim kurarak MVPye yakın bir prototip ortaya çıkarmak ve bunu global yatırımcıya göstermek. Bu, sizin de belirttiğiniz gibi,
aktif kullanıcı ve beğeni toplamak yatırım ihtimalini artırır.
Yatırımcılarla görüşmede, hisse ve sözleşme koşulları tamamen müzakere edilecek. %8090 hisseyi almak veya uzun sözleşme sunmak gibi riskler olabileceğini biliyoruz; bu yüzden yatırımcıyla şeffaf ve adil bir ortaklık modeli planlıyoruz. Benim rolüm, sistemin teknik ve operasyonel tarafını yürütmek; yatırımcı ise finansal kaynağı sağlıyor.
Bu noktada önemli olan,
fikri somutlaştırmak: prototip, test ortamı, ufak kullanıcı tabanı. Türkiyede bunu kendi başına finanse etmek zor olduğundan, global yatırımcı ile iş birliği en mantıklı yol. Sorunları ve riskleri biliyoruz ve stratejimizi buna göre şekillendiriyoruz.
Ve tabii ki
@necatitellioglu; sizin sorunuz çok doğru: Ben olsam şu anda 6.200.000 TL yatırım yapar mıydım? işte tam olarak bu yüzden adım adım ilerliyoruz: önce MVP, ardından küçük kullanıcı testi, sonra yatırım turu. ilgi ve alakanız için teşşekkür ederim