Selamlar arkadaşlar,
15+ yıldan fazladır sahip olduğum video kurgu montaj deneyimimi artık birde kendim için kullanayım istiyorum
İngilizcem var, seslendirme vs yaptım öncesinde. Sunucu sesi ile YT üzerinde yayınlanmış oyun kesitlerinden bir kanal kurmak istiyorum. Her video da, her kesitte, video sahibinin adı ve kanalını göstereceğim. Videolarını çalıyormuş gibi görünmek istemiyorum çünkü. Kesitlere yorumlar ekleyeceğim "ve şimdi de falancanın müthiş headshotuna bir bakalım" (ingilizce) gibi yorumlar.
Benim sormak istediğim soruların başında, bu legal mi? Yani video sahiplerine sormadan, onların videolarını kullanmam. Bir yerde YT kanal hesaplarını da videoya ekleyeceğim için onların da kanalına katkı sağlayacağından, çok bir itiraz gelmez gibi düşündüm ama Youtube buna izin verir mi?
İkinci sorum ise, oyun kanalları Youtube'de niche kategorisinde ne durumda? Evet rekabet çok ama arz da çok gördüğüm kadarıyla. Globale dönük bir kanal emeklerimin karşılığını verir mi?
Birde son olarak ne yapmak istediğimi daha iyi anlatabilmek için, şuraya örnek bir video ekliyorum. Bu abimizi severek takip ederdim, ciddi de bir kitlesi oluştu ancak hastalığından ötürü sosyal medyayı bırakmak zorunda kalmıştı.
(hızlı görüntüleme için videoyu 00:30 dan itibaren izlerseniz yapmak istediğimi daha iyi anlarsınız)
https://www.youtube.com/watch?v=ZJItFuLJCq4