Normal artık işçilik para ediyor zamanında beğenilmeyen meslekler şuan işi yapan olmadığı için kime ne tutturursa.
Sizin ki yine gelip yapmış buna şükretmelisiniz, bugün yarın diye yalvar yakar zorla eve gelen ustalar var.
Yemin ediyorum mahallede başka bir usta vardı bir gün geldi tamir etti sonra dedi ben bodeuma gideceğim, ya usta neden hayırdır dedim. dedi ki tatil beldelerinde daha çok para var adam tatile geliyor ne dersem verecek orada zorluk çekmetense dedi xsa
artık ne kopartırsak derdinde bazı ustalar 2 demir kaynatmak birleştirmek için 2500 isteyen oldu başka bir yeri aradık 1500 tl dedi 1400 yaptı mesela.
doğru vallahi. kesin 5 bin dediğinde veren olmuştur zengin muhit çünkü.
Bazı şeyler mecburiyet olduğu için ne söylerse onu vermek zorundayız sanayide de aynı şekilde
vallahi bu işin sonu yok hocam 20 bin dese de mi verelim xsa
Hocam duvar arkasındaki işi belki halledemeyebilirsiniz ama sağa sola boruyla tesisat çekmeyi, batarya/vana/sayaç bağlamak gibi ufak tefek tesisat işlerini ve Priz bağlamak, uzatma yapmak gibi ufak elektrik işlerini mutlaka bilmek lazım.
Günümüzde bu işleri yapan insanların %99u alaylı ancak tahsilsiz insanlar oldukları için karşıdakinin konudan anlamadığını sezince ne koparırsam derdine düşüyor.
işin kötüsü ben meslek lisesi mezunuyum dediklerinin alayını yapıyorum ve zamanında ma.. gibi grafik tasarım okudum bu işi yapayım dedim. şimdi düşünüyorum da sağlam para var günde 2 yer patlasa ooo
Haklısınız adamlar gelmiş cihaz çalıştırmış hiç bir yeri kırmadan nokta atışı kaçak tespiti etmiş. Sonra sadece o bölgeyi kırıp kaçağı gidermiş sonra tekrar araçla dönmüşler. Geldikleri mesafe 1 sonra cihaz açma ücreti 2 sonra işçilik 3 ama tek eksiği kırdığı yeri kapatması gerekirdi. Artık bin TL 100 TL gibi oldu. Bı sakız olmuş 75 TL.
3000 tl aldı hocam. 5 bin dedi başta. dediğin doğru olabilir ama duvarı random kırdı hocam nizami 5 cm lik bir delik açıp boruyu nizami kaynatıp duvarı falan kapatmadı.
hocam bu gibi durumda direk youtube a yazın.Neredeyse tüm bu sorunların çözümü youtubeda var artık.
hocam evin dışına su sızmıştı duvarın içindeydi. fayansdan mı yoksa duvardan mı bilemiyoruz ki zaten adamların dümen sesledinleyip buluyoruz.. oysa bir kere dinledi sonra kırarak buldu yani öyle 5 cm nizemi bir delik açıp işi yapıp gitmedi xsa random kırdı.