puan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Günaydın abi düştüğü suda şampuan felan vardı düzelmese garantisi var yollasam kabul ederlermi
Sıvı teması garantiye girmez. Hatta bazı kendini bilmez, iş etiğinden nasibini almamış servisler de kolaya kaçmak için "sıvı teması" var deyip geçiyor. 15 sene önce tuşu takılan 2 adet tuşlu cep telefonunu teknik servise yolladığımda tuş takılması için "sıvı teması" diyip garanti dışı bıraktılar. Sonra garantisi bitik diye kendim söktüm. Işıklı büyüteçli masa lambası altında baktığımda tuşların içinde kırmızı/mavi renkte kıl/tüy gördüm. cımbızla çıkardım. Meğer arkadaşları telefonları kışın koluna silerken kazağın tüyleri tuş arasına girmiş. Kırmızı/mavi tüylr kazağın iplikçikleri. Tuş ondan takılmış. İnce cımbızla tüyleri çıkarınca komple telefonların değiştiği 2 yıl sonasına kadar sorunsuz kullandılar. İşlemden hemen sonra fotoğraflarla birlikte uzunca bir yazı hazırlayıp servise göndermiştim. İnsanlıktan nasibini almamış meşhur servisi müdürü arayıp yanlış anlama olduğunu söyleyip, özür dilemişti. Servis olmasa da en azından müdürleri ınsanlıktan nasibini almış olmalı ki özür diledi en azından. Hal böyleyken doğrudan sıvı temasını tespit etmemeleti zor. Bir de eskiden bazı markaların pil yuvası kenarında beyaz renkli minik bir süngerimsi yapı olurdu. Herhangi bir şekilde cihaz suya girince renk değiştirirdi. Servis bundan tespit ederdi kolayca.