gsahin adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Yastık, ortapedi ve tekstil üzerine tecrüben nedir? bunları değerlendir.
Varlıklarını bilgi de dahil listele ve derecelendir. Başlangıç maliyeti hesabı yap ve maliyeti hep yüksekten hesapla. Kesinlikle yazdığında daha çok maliyet çıkacakdır.
Sonra bu işi yapan kişileri yadan ilgili firmalarda çalışmış çalışan kişileri bul. Tanıdık olmasına gerek yok. Ara tara kapısında yat bul onları ve onlarla sohbet et sor danış her türlü yalakalığını yap bilgiyi al onlardan. Onalrla iletişimini de koparma. Gerekirse yemek kahve ısmarla. Onlardan aldığın bilgileride kağıt üstüne dök başlangıç maliyetini aldığın bilgilere göre tekrar değerlendir.
Üretime başalrsan kaç ayda kar yapamya başalrsın bunun hesabını yapmaya çalış. Bu çok önemli. Bunu ne kadar doğru hesaplarsan o kadar sağlam olur.
Başalngıç maliyetinin arkasından aylık sabit gider hesabını yap aylık ne kadar giderin olacak (Elini korkka alıştırm afazladan fazladan yaz). Bu aylık sabit giderin, başlangıç maliyetinden ayrı olacak karıştırma.
Sonra Başalngıç maliyetini karşılaycak varlık varmı elinde. yoksa defteri kapat. Varsa bir sonraki adım.
Başlangıç maliyetini halettiysek. Hiç gelir olmadan aylık sabit gideri kaç ay karşılayabilirsin bunu hesapla. çıkan rakamla daha önce hesapladığın kaç ay sonra kar yapacağın süreyi karşılaştır. birbirini tuutmalı hatta fark bile oluşmalı.
Buraya kadar tamamsa. Kabaca başlaya bilirsin demektir.
Hesapalrken giderleri fazladan hesapla gelirleri düşükten hesapla.
Varlık hesabını yaparkende anamdan borç alırım babamın emekli maaşı var gibi hesaplar yapma. Onlar senin varlıkların değil. Bizzt kendinin harcarken kimeye hesap vermen gerekmeyen istediğin gibi kullanabileceğin varlıkları hespla. Araban olur ev olur birikmiş paran olur. Başka işte çalışıyorsan maaş olur. Ama mehemtten borç alırım gibi bir hesap yapma. Git önce mehmetten borç al verirse o zman o parayı varlığa koyarsın.
Terübelerim. Oto Yikama, internet cafe, ayakkabı mağzası, bilgisayar satış tamir mağzası. Tekne yat üretim atölyesi. Kimisi benim hatam yüzünden kimisinin benle alakası yok kapandı. Bugün ne yapıyorum dersen Yazılımcıyım. Arada ufak tefek işlere ortak olarak giriyorum. Ortak olarka giridklerim hepside mukaat. Hepsi bir şey yapacağını zannediyor. Ama yapamıyor. Zannetmekle bilmek arasıdnaki farkı ayırt etmek çok zordur. Herkes zanna düşer.
üstad cok teşekkür ederim ciddi manada beni etklitedi sonuçta tecrübeye dayalı bir yazı yazmışsınız cok sağolun değerli vaktinizi verdiğiniz için