Ben sizin gibi işlerini çok büyütebilmiş biri değilim . Büyümeye çalışırken insanın içindeki o çoşku ve çabalamayla beraber ara ara gelen hedeflediğimiz noktalara zamanında varamamın içimi nasıl kazıyıp beni bitirdiğini anlatamam size . Gerçi eminim ki sizde bu duyguları çok iyi biliyorsunuzdur . Daha büyütememişken büyüyen bir işin batmasını nasıl kaldırırdım onu bile bilemiyorum belkide bunu düşünmek beynimin bile işine gelmiyordur.. Demem o ki anlayamacağım kadar zor bir durum olduğuna eminim .

Ama size bir kardeşiniz olarak söyleyecebileceğim bir şey var:

Ben iş hayatımda da hatta genel anlamda tüm hayatımda sorunlardan sıkıntılardan kaçmaya çalışan bir insanımdır . Sorun sevmem , sıkıntı sevmem . Çünkü dünya bu kadar güzelken sorunlarla yaşamayı mantıklı bulamıyorum . Ama yıllarca yaşanılan hayatın gösterdiği bir şey maalesef sorunlardan, sıkıntılardan kaçma konusunda başarılı olamadım. Eminim ki kimse olmadı ...

Ama bir yol olmalıydı . Sorunlarla yaşamak bana göre değildi yada onları kabul etmek beynime göre değildi . Ve bende bir yol buldum :

Hayatımın her noktasında ne konu olursa olsun başıma istemediğim beni mutsuz eden , sinirlendiren ,kıran , beni kendime berbat hissettiren her şeyin aslında zaten olması gereken birşey olarak , zaten olmalıydı diyerek , zaten olacaktı (hatırlar mısın bir zamanlar bu sorun yoktu ama hayatının ilerisinde seni bekliyordu belki bir saat yakındı belkide 40 yıl uzaktı.)

Ve bu bakış açısıyla yaşamaya başladığın her an aslında benim içim kötü olan bir şey kalmadı . (Biliyorum inanın sizin şuan hissetiklerinizi hissedemem . Çok empati saçmalığına inanan biri değilimdir . Bana göre acıyı hissetmenin tek yolu onu tatmaktır . Başka yolu yok )

Yani artık hayatımda başıma gelen her kötü olayın zaten yaşanması gereken bir şeydi sadece benim haberim yoktu dediğinizde bu kötülükler ne olursa olsun sizler için bir level haline geliyor .

Belki biraz olsun farklı açıdan bakmanızı sağlayabilmişimdir .

Biliyorum zaten 0 dan yaptığın bir şeyi yıkılsada tekrar yaparsın zaten anahtarı sendedir demeyeceğim biliyorum ZAMAN... Fakat bu sefer çok daha güçlüsünüz artık çabalarken zamanıda işin içine katacaksınız ve eminim ayağa kalkacaksınız .

Sizin sizden başka dostunuz yok .