WALLED adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam benim de bu cevaba karşı bir sorum var psikolejik olarak yan yatanların kalp krizini tetiklediğini duyduğum günden beri düz düz yatıyorum sizce tavsiyeniz nedir.
Öncelikle psikoloğa danışman çok daha faydalı olur... Bunu bir hastalık olarak gördüğü için insanlar danışmaktan çekiniyor oysa ki imkanınız olduğu için kendi zihinsel refahınızı yükselttiğinizi düşünün...
Ayrıca bahsettiğin konuyu çok kişi söylüyor ama bilimsel olarak yan yatmak, kalp krizi riskini artırıyor diye net bir kanıt yok. Bununla ilgili bilimsel bir makale ve araştırma var mı diye baktım onu da bulamadım...
Gören varsa lütfen iletsin.

Doktorlar genelde en rahat pozisyonu öneriyor, hatta sol yan uyumak dolaşım için bile iyi sayılıyor. (Bununla ilgili bazı kaynaklara denk geldim)
Uyku felcini önlemek için de yan yatmak daha faydalı olabilir. Yani kendini en rahat hissettiğin pozisyonda uyuyabilirsin, kafana takma.

Ayrıca sırt kasların daha kuvvetli olduğundan ötürü sırt üstü yatıyor olabilirsin. Gün içindeki hareket oranını arttırman ve göğüs kaslarını da çalıştırman faydalı olabilir.