2-3 Yıl önceye gidip insanlara yapay zekanın şuan yapabildiklerini anlatsan "hadi be ordan" derlerdi. Yine aynı şey. Fazla küçümsüyorsunuz 2 yıl sonra şuan imkansız gibi görünen herşeyi yapacak ve tek bir paket halinde sunacak belki de. Heyecanla bekliyoruz.
Keşke dediğiniz gibi olsa emin olun bundan ben çok kazançlı çıkarım, ama mevcut durum haddinden fazla abartılıyor. Gerçekten yazılıma yıllarını vermiş insanların daha çok işine yarıyor yapay zeka, çünkü ne istediklerini biliyor ve ona göre yönlendiriyorlar. Çıktıyı okuyup gerekirse koda müdahale edip kenilerine göre düzenliyorlar.
Yapay zeka şuan temel görevleri yerine getirebilir select, insert, update, delete dışında müthiş projeler yaptırabilen yoktur. O yüzden basit işlevleri olan 3-5 sayfalı bir script geliştirmek zaten yapay zekanın mevcut durumda yapabileceği bir şey. Yazılım denilen şeyin ucu bucağı yoktur biz yazılımcılar her gün diğerlerinin tahmin ettiği gibi başvuru sistemleri yazmıyoruz. Ben ihtiyacım olan şeyi tarif ettiğimde dahi (bilir kişi olarak) işime yarayan bir çözüme ulaşamıyorum ama senaryo istiyorum alternatif senaryolar çıkartıyor ve bende çıkarttığı senaryodan yola çıkarak kendi tahminlerim ve bilgi birikimimle ihtiyacım olan şeyi yapıyorum.
Tamam doğru prompt çok önemli ama yapay zekalar henüz abartılacak seviyede yazılım kabiliyetine sahip değiller, şahsi görüşüm olmakla birlikte uzman olmayan insanların "iki tuşa basıyorum istediğim şeyi yapıyo" demeleri kadar saçma bir şey yok. Ver bakalım scriptini pentestten geçebiliyor mu? Stress altında nasıl tepkiler veriyor, yük altında nasıl performans sergiliyor bunlar çok önemli faktörler.
Sen bu bilgilere sahip değilken yapay zekanın seni bu konuda yönlendirmesini bekleyemezsin ki.