Arkadaşlar, şu sözde fenomenleri dinlemeyi bir kenara bırakıp eğitim almanız ve piyasayı okumayı öğrenmeniz gerekiyor! Hem de acilen!
Piyasaya bakıyorum, çok bilmiş (ama aslında bilgisiz) kişiler tepeden mal kitliyor, Rug-Pull operasyonlarına destek oluyor. İnsanların elindeki üç kuruşu almak için uğraşıyorlar. Ya kendinize gelin, ya da kaybetmeye devam edin
Karar sizin.
Piyasanın Gerçekleri
Piyasada gördükleriniz sonuçtur. Haber geldiğinde zaten fiyatlanmıştır. Burada kazanan genellikle insiderlardır:
* Milyar dolar yöneten grupların içindekiler,
*Devlet başkanlarının yakın çevresi,
* Market yapıcı kurumsallar,
* Borsalar.
Bunun dışında, retail yatırımcı (bizim gibi küçük yatırımcılar) vizyonu genişse kazanır, dar ise kaybeder.
Unutma: Piyasa bir çarktır. Kaybeden, kazanana ödeme yapar.
Long/Short (Funding Rate) dengesi bu yüzden önemlidir.
Ama şu hataya da düşmeyin:
Long fazla, o zaman short açayım!
Bu çok büyük bir yanlıştır. Eğer mikro-makro ekonomiyi bilmezsen, dünyayı takip etmezsen, kripto Nasdaq S&P500 korelasyonlarını anlamazsan, Sell the news / Buy the news vizyonunu kavrayamazsan kaybedersin.
Twitterdaki sözde fenomenlere (ben onlara Finolar diyorum) inanırsan, rızkını çöplere yatırırsın.
Sonuç?
Kaybedersin dostum. Kusura bakma ama dost acı söyler.
Grafik Ne Anlatıyor?
Şimdi FED öncesi tabloya bakalım. CME verilerine göre: %96 ihtimalle 25 baz puan indirim fiyatlanmış durumda. Yani karar sonrası piyasa şaşırmayacak.Geriye kalan %4 ihtimal ise belirsizlik alanı: Sell the News Buy the News hareketi için fırsat.
Sen karar sonrası uçuş bekliyorsan yanılıyorsun. Longcuları içeri almak için önce pump, sonra long squeeze / dump gelebilir.
Peki ya 25 değil de 50 baz puan indirim gelirse?
Bu piyasa için negatif olur. Çünkü piyasa belirsizliği sevmez! Direkt dump getirme olasılığı çok yüksektir. Karardan sonra piyasayı yönlendirecek asıl faktör ise Powellın söylemleri olacaktır.
Onun tonlaması, daha fazla indirim mi, yoksa temkinli mi? mesajı volatiliteyi belirler.
Toparlamak gerekirse;
Arkadaşlar piyasa; Veri + beklenti + psikoloji üçgeniyle çalışır.
a) Veriyi fiyatlar,
b) Beklentiyi oynar,
c) Psikolojiyi sömürür.
Sen eğitimini almaz, sistemi çözmezsen hep kaybeden olursun. Ama vizyonunu açarsan, kazanan azınlık içinde yer alma şansın yüksek olur.
Not: Bazılarınızın Benden"Sözde Fenomenlere Yem Olmayın" adlı eğittim videosunu beklediğini biliyorum, talep beklenti bu platform da çok az olduğunu gördüm ama bir kişiye bile faydamız olacaksa bile buna değer unutmadım,hazırlayacağım.
https://www.r10.net/kripto-paralar/4...m-olmayin.html
İşlemlerinizde dikkatli olun, bugün volatil bir piyasa bizi bekliyor. - 2 gün çok hareketli geçecek.
Saygılar