_taka adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Öğrenci kredimle şirket kurdum, o şirket üzerinden hiç bir bilgim olmayan bir işe girdim.
Gece 3 redbull içerek uyumamaya çalıştım.
Sabah kalkıp sınavlara girdim.
5 yıl sonra o projemi İngiltere'de bir firmaya sattım.

Sayısız başarısızlıklarım oldu.
3-5 tanesini anlatsam bu kadar aptalca iş yapılmaz derler.
Hepsini yaptım.

İyi veya kötü, denemenin insana kaybettirdiğini görmedim.

Makul işleyiş, harcama, tutarlılık, risk hesaplamalarıyla işe girilebilir, başarılı ve başarısız olunması başka bir mesele.

Siz öyle bir anlattınız ki, söylediğiniz bazı şeylere katılıyorum ancak genel bütününe bakınca kalbim sıkıştı.

Adam böyle bir fikrim var demiş, biliyorum, müthiş, yapacağım milyar dolar kazanacağım dememiş, fikir almak istemiş sadece.
Yazdıklarım bir tık ağır gelebelir ama hayatın gerçeği bu. Yazarken durum incelemsi yapıpta yazdımç. Emin ol bu arkadaş ta gecede 3 redbull alacak parası dahi yok.
Mesele başarısız olma değil. Mantıklı hareket etme. seninde yazdığın gibi " Makul işleyiş, harcama, tutarlılık, risk hesaplamalarıyla işe girilebilir " bunlardan bir tanesi üzerine çalışma yapmamış.
Dümdüz soru soran insanların konuyla alakası yoktur. " Araba işine girecem tutarmı? ", "Yazılımda hala para varmı?", "Yazılımı ne kadar sürede öğrene bilriim." " X ürünü al sat yapsam para kazanırımıyım?"
Bunlar dümdüz soru. Hlabuki daha fazla detay vermeleri gerekir. nerden ne zaman ne kadar sürede yaş kaç konuyla ilgi alakası bütçe vb. bir sürü detay gerekir. Yoksa tutmazdiye bir iş yok her iş tutar.
Adam ferrariye kızdı gitti lamborghini yaptı. Başarı hikayesi mi? evet ama yapanın hem bilgisi var hem parası var. Ya bilgin olacak yada paran olacak başka seçeneğin yok. 2 side yoksa kendini de yanındakinide batırırsın.
Alkış tutumasını pofpoflamasını bende bilirim. Ama maalesef acı gerçekler bunlar. Bunlar bil yinede yapacam dersen yap zaten.