Herkese selamlar
Çok aktif ya da tanınan bir üye değilim ama günümün en az 1 saatini r10da geçiriyorum. İlk defa böyle bir konu açıyorum, imla hatalarım ve anlatım bozukluklarım olursa kusura bakmayın.
917 çalışma temposundan tükenmiş biri olarak bunca potansiyelim varken neden başkalarına para kazandırıyorum? diye düşünmeye başladım. Sonrasında aklıma takipçi satışı fikri geldi ve arayışlarım sonucunda sadece globalde takipçi satışı yaparak ciddi müşteri kitlesi elde ettim. Artık maaşımın yarısını çıkarabiliyorsam neden tamamını yeteri kadar vakit ayırarak kazanamayım ki diyerek istifa ettim ve 2 senedir herhangi bir kurumda çalışmıyorum.
İstifa ettiğim dönemde global bir ticaret sayfasında yalnızca takipçi satarak günlük 750 dolar'a kadar kazanıyordum. Şu an öyle bir tablo imkansız gibi ama yine de kendi yolumu çizdim. 2 yılın ardından siyasetten, toplumsal olaylardan ve tek bir ülkeye bağlı kalmaktan çok sıkıldım. Neden bir ülkeye bağlı kalmak zorundayım? diye düşünerek ülke değiştirme kararı aldım.
Şu an butik bir websitem var, hala daha sadece takipçi satıyorum. Dijital satışlardan da ek gelirlerim oluyor ve bu şekilde hayatta kalıyoruz. 2 köpeğim ve ev arkadaşım ile birlikte sadece 2 laptopla geçiniyoruz. Gürcistandaki 6. ayımızdayız.
47.katta, full deniz ve şehir manzaralı, güvenlikli bir dairede yaşıyoruz. Kira yalnızca 350 dolar.
Haftada en az 5 gün kırmızı et, köy tavuğu ve 2,5 litresi 75 TLye bira tüketiyoruz. Köpeklerimiz 6 aydır kuru mama yemiyor; sadece steril çiğ kırmızı etle besleniyorlar.
Aylık masrafımız kira dahil 1000 doları geçmiyor. Vergi ödemiyoruz çünkü herhangi bir ülkeye bağlı değiliz. İlla bir ülkeye vergi ödeyecek olursak Gürcistanda bizim işimizin vergisi sadece %1 evet yanlış duymadınız sadece %1.......
Yurt dışında yaşamak isteyen ama expat ya da gurbetçilerden sürekli sakın gelme, çok pahalı, yaşayamazsın gibi tavsiyeler duyanlara kendi deneyimimle şunu söyleyebilirim: Gürcistanda gayet rahat yaşıyoruz. Paramızı iş görmeyen kurumlarla paylaşmıyor, sağlık giderlerimizi bile çok uygun fiyatlarla kendimiz karşılıyoruz. Sizi korkutan, sizi engelleyen, tarih kitaplarındaki safsataları size aidiyet olarak aksettiren, sizi zorbalayan ve yolunuza taş koyan insanları asla dikkate almayın, çok kalitesiz bir hayatı size mübah gören ve bir o kadar kalitesiz yaşamanıza sebep olan bir güruh insanı dinleyerek hayatınızı kısıtlamayın. Dünya onlarcasından büyük
Herhangi bir sorusu olan varsa yorumlarda içtenlikle yanıtlayabilirim.