Arkadaşlar merhaba. Başıma gelen bir durumdan sizleri de bilgilendirmek istiyorum ki böyle bir şey ile karşılaşmayın.

Geçtiğimiz haftalarda ikinci el bir XenForo lisansı almak istedim. Buradan bir arkadaş ile fiyatta anlaştık. Lisans, transfere açıktı. Bunu validation token ile doğruladık.
Satıcı, lisansı tarafıma transfer etmek için ticket açtığında lisans dosyaları xxxx bir sitede kullanılıyor dendi. Arkadaş o site sahibi ile görüşerek -zaten pasif bir siteydi- siteyi kapattırdı. (Burada anladığım satıcı da lisansı bir başkasından almış.) Ve transfer başarılı bir şekilde hesabıma geçti.

Aradan birkaç hafta geçti ve sadece merakımdan ticket açarak lisansımı tekrar nasıl transfer edilebilir hale getiririm diye ticket açtım. Çünkü bildiğim kadarı ile her lisans bir defaya mahsus transfer edilebiliyordu. Ancak tickete aldığım cevap şöyleydi;

Alıntı
Hi there,
This license is being used on 8 separate sites. One license entitles it to be used on one site.
The previous 7 sites will need to be removed or the license will remain deactivated.
Regards
Yani diyor ki bu lisansın dosyaları 7 sitede daha kullanılıyor..
Ancak bu durumdan benim hiçbir bilgim yok çünkü aktif bir forum sitem var ve o da lisans hesabımda bağlı. Ayrı hiçbir site kurmadım. Yani konudan bihaberim.
Bu sebepten dolayı lisansımı iptal ettiler. Ben verdiğim parayla kaldım. Tüm emekler de çöp oldu.

Şimdi ise birçok şey yazdım ancak dün geceden beri cevap vermiyorlar. Tüm IP adreslerim, girişlerim ortada. Bakalım nasıl bir yol izleyeceğiz. Muhtemelen faydası olmayacak, lisans gitti.

Hiçbir alakam ve bilgim olmadığı halde lisans iptaline gittiler. Ben lisansı 2. el aldım, aldığım kişi veya kişiler indirdikleri dosyaları kullandıysa ben ne yapabilirim? Madem bunları tespit ediyorsun -ki biliyoruz, edebiliyorsunuz- ulaş hosting firmalarına kapattır. Benim domainim zaten lisanslı.
Eski sahip/sahiplerinin yaptığı yanlışı ben neden ödüyorum? Anlamış değilim.

Başıma böyle bir durum geldi, siz de bilin istedim. Ne yaparsanız yapın, benim gibi 2-3 bin lira uygun olacak diye 2. el lisans almayın.