Millet yapay zeka dünyayı ele geçirecek gibi saçma argümanlara kafa yordu hep.
Acaba benim işimi elimden alır mı demedi. Sonuç bu işte.
Toplum cehaleti ve terbiyesizliği apayrı.
Bazı şeyler vardır illa kitapta kanunda yazmasına gerek yoktur.
Taban fiyatı 1000 tl olan hizmeti illa o fiyattan verecek değilsin
Biraz beynini kullanıp diyeceksin ki.
Ulan 500 masrafım var. 2000 emek alsam. 2500 liradan işi bağlasam diyeceksin.
Çünkü 2000 lira zaten günümüze ancak 3 günlük yemek paran eden. O kadar da olsun değil mi.
İşin aslı şu ki eline düüştüğümüz yıllarca insan yerine koyduğumuz yıllarca saygı göstere göstere iş yaptığımız insanların işi verirken hem bu şekilde cevap verişi hemde işi bizden daha iyi biliyor gibi davranmaları ... Evet onlar emin olun hocam sizin işi yapacağınız saati hatta dakikayı hesaplayıp dakika bazında fiyat biçip onunla çarpıyorlar . O kadar ahlaksız ve uyanıklar ki .. Ayrıca asgari ücretin günlük 700 TL olduğunu söylememe rağmen yemin ederim 100 tl ye teklif bekliyor gibiler . O işi yaparken yiyeceğim 1 atıştırmalık ve içeçeğin bedelini vererek bizi köle yerine koymaya kalkıyorlar . Ben yalan değil daha yeni başlamadım bu eleme olayına. Yaklaşık 1 yıldır işlerim aşırı düştü ve son 6 ay neredeyse cebimden harcar konuma düştüm . Aslında bu gidişi kendim belirledim . Yani 9-10 kişiyle çalışan biriydim sağ olsunlar bir çoğuyla abi kardeş ilişkisi kurdum aslında kimisiyle 3 yıl kimisiyle 1 yıl . Fakat hepsinin aynı olduğunu artık gördüm . İnsanlar kullanma üzerine harikalar . Sorun yok ticarettir elbette herkesin herkesten bir çıkarı olmalı fakat artık ahlaksızca geliyor ve daha doğrusu artık insanların beni aptal yerine 3 kuruşa koymasına izin vermek beni olduğum yerde sadece sinir hastası ediyor. Ben onların ne saatlik çalışanıyım ne amelesiyim . Onlar kalkmış benim değerimi saate zamana göre biçmeye çalışıyor. Sanki patronlarım . Lakin emin olun kendileride patron olamamış doğru düzgün bir iş sistemi kuramamış ama öyleymiş gibi davranmaya çalışan zavallılar . Bir iş zorlayarak olmaz karşındaki insana hakkını veremiyosan o iş iş değildir o girişim girişim değildir . Zaten onlar 2 kuruşçu olduğundan 2 kuruşluk adam olarak kalacaklar