gecen boyle bi cakal denk geldi. araciymis cakal oglu cakal. fullstack app cikarcaz 3 ayda belki daha fazla. 200bin teklif ediyo. hem backend hem frontend yazcaz ustune bile mobil yazcaz api cart curt. bide tasarim yapcaz figma olmazsa olmazmis. bak hele bak cakal oglu cakala bak. aylik 70bin bile yapmiyor bide bundan gelir vergisi muhasebe kdv falan da kesilcez sana 50 anca kalcak. 3 kisinin yapacagi isi tek kisiye yaptircak bide 200bin vercek. asil musteriyle de iletisim yasakmismismis.

gpt ile anca ui cizerler. backend yapamiyor gpt. database semasi bile cizemiyor index alamiyor, redis bilmiyor. mcpserverlar adam akilli calismiyor. oturcan yazcan saatlerce bi taski unutmamak icin sabaha kadar uyumcan gerekirse. dedigin gibi gpt neler yapiyor oowww mowww isleri hikaye. turkiyede yazilim ele ayaga dusmus. is ilanlari sitelerinde bile aramiyor kimse yazilimci. flutter ilan yok mesela. bi boktan anlamayan insanlar bana dashboard yap diyo mesela stock tasarim yapiyo. standart best practice yok. sonra 5dk da site yaptim. yaparsin tabi. keriz avlarsin anca.

Tasarım
• Tasarım öncelikli. Figma UI kit ve komponent kütüphanesi şart.
• (Opsiyonel) Tıklanabilir prototip tercih sebebi.
• Light/Dark tema, responsive kırılımlar.

Teknoloji Tercihi (öneri)
• Mobil: Flutter veya React Native (tek codebase).
• Backend: Node.js (NestJS) + PostgreSQL (alternatif: Laravel).
• Admin/Web: Next.js/React.
• DevOps: Git (branch/pipeline), staging ortamı, basit CI/CD.

Teslimatlar
• Kaynak kodlar (tüm projeler) + README/kurulum dökümanı.
• Ortam değişkenleri, .env örnekleri.
• Test kullanıcıları, test planı & temel test raporu.
• Mağaza görselleri, kısa açıklamalar (en az 6 ekran).
• APK/IPA (TestFlight) ve prod’a geçiş desteği.

Süre & Süreç
• Hedef süre: 10–12 hafta (2 hafta analiz & tasarım, 6–8 hafta geliştirme, 2 hafta test & yayın).
• Çeviklik: Haftalık sprint & demo, tek muhatap ben olacağım; müşteriyle doğrudan temas yok.
• Takip: Trello/Jira + haftalık durum notu.

Hukuki & Ticari
• Sözleşme: Müşteri ↔️ ben, siz ↔️ ben (taşeron).
• White-label & gizlilik: Referanslarınızı müşteriye benim referanslarım olarak sunacağım; portföy kullanımı yazılı izne bağlıdır.
• Non-circumvention: Müşteriye doğrudan teklif/iletişim yasak (24 ay).
• Fikri mülkiyet: Tüm kod, tasarım ve çıktılar bana devredilir.
• Uyum: KVKK/GDPR’e uygun mimari, hassas veriler için şifreleme ve erişim logları.

Bütçe & Ödeme Planı (alt yüklenici)
• Tavan: 200.000 TL + KDV (temel kapsam; ek modüller ayrıca fiyatlanır).
• Ödeme: %30 başlangıç (sözleşme/başlatma) • %40 MVP proje çıkışı kabul edilebilir hatalar ile yayınlanma (iki app + admin temel akışlar) • %30 tüm eksikler ve hatalar giderilince. Sözleşmeli çalışma.
• Faturalı çalışma (e-Fatura). Ödemeler EFT/havale.
• Gecikme yönetimi: Milestone gecikmelerinde kalan tutar üzerinden orantılı kesinti veya yeni takvim.

Yayın Sonrası
• 90 gün hata düzeltme dahildir.
• (Opsiyonel) Aylık bakım/anlaşma: 15–25K TL/ay (20 saat’e kadar); fazlası saatlik.

Beklenen Yeterlilikler (başvuru için)
• 2 benzer yayında proje linki (App Store/Play).
• Çekirdek ekip özeti (roller + deneyim).
• Tercih edilen teknoloji ve mimari yaklaşım (1 sayfa).
• Öngörülen takvim ve riskler.

Not: Detaylar kabul edilebilir görünüyorsa devamını konuşalım; kapsam genişlerse bütçe/takvim beraber güncellenir. Yayınlama süreçlerini ve yayın sonrası 90 günlük desteği sizden alacağım; bakım için aylık model de eklenebilir.